Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Пловдив влиза в консорциум за концесията на летище Пловдив

Снимка: БГНЕС

Община Пловдив ще кандидатства за концесията на летище Пловдив в партньорство с Икономическа зона "Тракия" и голяма превозваческа фирма със седалище в града. Решението ще бъде разгледано на извънредна сесия на Общинския съвет в понеделник.

Вече има два неуспешни опита да се намери концесионер на пловдивското летище. В ход е нова процедура, а срокът за подаване на документи в Министерството на транспорта изтича на 17-и май.

Според кмета Иван Тотев подкрепата на общинските съветници е необходима, за да придаде допълнителна тежест на пловдивския консорциум:

Цялата собственост на летище Пловдив си остава държавна в рамките на концесията. Така че ще говорим евентуално за договор на управление. 

Илиан Филипов от превозваческата фирма уточни, че поканата към Общината за партньорство е от месец и половина. Идеята е тя да се включи в консорциума с 10%.

Искаме да има пълна прозрачност и смятаме, че тя е гарантирана, ако е налице такова участие, подчерта Филипов:

Нашата идея е да обединим българския бизнес, да развием това летище на максимално ниво, за да може регионът все повече да живне, тъй като, знаете, бизнесът върви добре в града.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!