Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаският завод "Кроношпан“ ще спре да работи, ако не спре замърсяването на въздуха

Снимка: БГНЕС

Ако до 30-и октомври не бъдат изпълнени всички мерки за прекратяване на замърсяването на въздуха, бургаският завод "Кроношпан“ ще спре да работи. 

Това каза в морския град министърът на околната среда и водите Нено Димов. Не може да допуснем предприятие да не изпълнява европейските и българските законодателни изисквания, подчерта той. 

Заради зачестилите оплаквания за замърсяване на въздуха  сме подготвили пакет от мерки за прекратяване на разпространението на дървесни стърготини

Това каза след среща с министър Димов управителят на "Кроншпан" Асен Ников:
В момента всички открити площи, в които досега сме съгранявали дървесни частици, се оросяват, за да няма въможност от вятър или от нещо друго да се разнасят в околните райони. До 15.10. искам всичкото това да е затворено.

Предстои разширяване на мощностите на дървообработващото предприятие и преразглеждане на неговото комплексно разрешително, каза министърът на околната среда и водите Нено Димов. Ще бъде осигурена техника за извършването на непрекъснат мониторниг за разпросранението на финни прахови частици в района на предприятието "Кроношпан", допълни директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите Донка Атанасова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!