Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със 100 полицаи повече ще бъдат командировани по Южното Черноморие това лято

Снимка: БГНЕС

Близо 1000 полицаи ще бъдат командировани по Южното Черноморие това лято, съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев. По данни на Главна дирекция „Национална полиция“ Бургаска област е с най-висок коефициент на престъпност в страната - 17,9. Най-нисък е този коефициент в област Смолян - 4,9, а за София стойността му е малко над 14. Министър Радев обясни и как се формират стойностите на този коефициент:

По последни данни. Събрани са за последните години и това е коефициентът.

Със 100 полицаи повече ще бъдат командировани по Южното Черноморие това лято. Сред тях ще има полицаи от Румъния,Чехия и Полша, каза още министър Радев:

Казах, че увеличаваме присъствието на униформени полицаи. По-спокойна е обстановката. Предполагам, че и нашето присъствие ще внуши достатъчно притеснения в тези, които са решили да нарушават закона, защото сме решени на всякакви мерки, но да не се допуска нищо против туристите, български и чуждестранни.

Концесионерите и наемателите тази година ще бъдат задължени да осветят морските плажове, а акционерното дружество "Слънчев бряг" ще осигури видеонаблюдение в целия комплекс, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!