Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни прегледи, илачи и награди за публиката на "Мисия Здраве 2017"

Снимка: Ани Петрова, БНР

Здравното изложение "Мисия Здраве 2017" започна в центъра на София. Тридневна програма включва много музика, атрактивни демонстрации на здравословни продукти, игри и стотици награди за публиката. Организаторите са предвидили занимания и за най-малките под формата на забавни игри. Само днес всеки ще може да си направи тест за ХИВ и хепатит C.

Безплатно се предлагат стандартни очни прегледи, консултации за видовете контакти лещи,  измерване на кръвна захар и определяне на риска от развитие на диабет; ЕКГ и консултации по сърдечно-съдови проблеми; индивидуални дерматологични консултации за определяне нуждите на кожата.

През уикенда над 80 изложителите ще представят здравословни продукти и услуги, фармацевтика, биокозметика, хранителни добавки, биохрани, здравословни продукти за дома и офиса. Здравните заведения участват както винаги - болници, поликлиники  и лаборатории и ще предлагат безплатни прегледи и консултации в около 10 области на медицината.

/сн. Ани Петрова, БНР/Някои от производителите са за първи път на базара, докато други като билкаря Мария Янакиева разгъват своя щанд всяка година. Освен за билките по време на "Мисия Здраве" можете да научите интересна информация за това как се извлича екстрактът от алое вера например.

Изложението продължава до 16.00 часа в неделя. Само в събота всеки ще може да си направи преглед на щитовидна жлеза. A през двата дни от уикенда организаторите са предвидили групови фитнес и танцови упражнения; йога; Kangoo jump и TаpОut.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!