Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивската прокуратура повдигна обвинения на арестуваните в петък двама полицаи

Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинения за извършен грабеж в големи размери на арестуваните в петък двама полицаи. Утре ще бъде поискано от съда на обвиняемите да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". 

В хода на разследването, в което участват и служители от дирекция "Вътрешна сигурност“ към МВР, е станало ясно, че двамата обвиняеми са заплашвали шофьора на микробуса, натоварен със 75 мастербокса или 37 500 кутии цигари без бандерол. 

Преди кражбата те са удряли мъжа като първо му сложили белезници, а после го вързали с така наречената "свинска опашка“. Единият от обвиняемите е служител от отдел "Криминална полиция“ към Областната дирекция на МВР -  Пловдив, а  другият е от "Общинска полиция“.  

До момента са извършени множество разпити на свидетели, огледи, назначени са експертизи, открит е микробусът и част от цигарите. За подобно престъпление законът предвижда “лишаване от свобода” от 5 до 15 г. и възможност за конфискуване до една втора от имуществото. 

Утре наблюдаващият прокурор ще внесе искане в съда на двамата обвиняеми да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!