Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Асеновград остави в ареста деветимата обвиняеми за побоя на спортисти от местен клуб

Снимка: БГНЕС
Районният съд в Асеновград остави в ареста деветимата мъже от ромската махала на Асеновград, които са обвинени в хулиганство, заради нападението на младежите от местния клуб по кану- каяк. Инцидентът  стана в началото на седмицата и след него последваха протести на жителите на Асеновград.
С какви мотиви съда взе решението?

Това, което чухме в залата, е че има достатъчно доказателства, че обвиняемите са участвали в сбиването, при което са иззети брадва, лопати и дървени летви. Конфликтът е започнал на язовир Четиридесетте извора, а масовият побой пред асеновградската болница е продължил като се предполага, че в сбиването е имало и още участници.

Според съда, налице е и опасност деветимата да се укрият или да извършат друго престъпление.

Срещу двама от задържаните беше повдигнато и обвинение за нанасяне на средна телесна повреда, а единият от прокурорите по делото Венелин Савов каза, че в хода на продължаващото разследване, се събират данни и за закани за убийство.

Той прогнозира, че на няколко души от тях предстоят и такива обвинения.

По-рано самите обвиняеми, обясниха пред съда своята версия за случилото се.

Стана ясно, че те също били обиждани и бити, а някои отишли пред болницата, защото разбрали, че има наранено момче от махалата.

Според адвокатите им, доказателствата са събирани едностранчиво, защото няма обвинения срещу другата страна, а нараняванията са факт. Решението на съда може да бъде обжалвано пред Пловдивския окръжен съд


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Съдът в Асеновград решава дали да остави в ареста задържаните за побоя над спортисти от местен клуб

Вече два часа съдът в Асеновград заседава по мерките за неотклонение на 9-имата задържани след конфликта, при който група роми нападнаха спортисти от местния клуб по кану-каяк. Прокуратурата им повдигна обвинение за хулиганство, а на двама от тях – и за..

обновено на 30.06.17 в 15:05