Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест екипа гасят пожар в кравеферма в с. Поповица

| обновено на 02.08.17 в 15:11
Снимка: БТА

Продължава гасенето на пожара до кравеферма край пловдивското село Поповица, на пътя за Чирпан. Шест екипа пожарникари се включиха в потушаването на пламъците. Няма пострадали хора и животни. Горят две стоманобетонни постройки и една спомагателна, в които има около 200 тона бали с люцерна и сено.

Според огнеборците огънят е локализиран, но за пълното му потушаване ще са необходими два дни.

Фермата е собственост на фирма "Елит", която е едно от най-големите в страната стопанства със затворен цикъл на производство. В кравефермата се отглеждат над 5000 животни. Причините за пожара се изясняват.

Първоначално на мястото са изпратени две коли с дежурни екипи от Пловдив и една от Първомай, но необходимостта от много вода е наложила в гасенето на огъня да се включат още четири специализирани коли от Пловдив, каза говорителят на пожарната Цвятко Дешев:

Най-важното за момента е, че пожарът е локализиран в границите, тоест в обема на постройките. Гори груб фураж, бали от люцерна и сено на площ около 5 декара. Единственото нещо, което може да ни създаде проблем в момента, е някаква промяна в интензитета на вятъра, който духа. В съседство има кравеферма, но няма опасност за животните вътре. Тя е на достатъчно голямо разстояние от горящия обект.


Пожар обхвана вилната зона на бургаското село Изворище. Огънят е тръгнал от запалени сухи треви, уточни кметът на селото Тодор Тодоров. Към момента 5 противопожарни коли се опитват да потушат пламъцитеПътят Банево - Изворище е затворен, информираха от община Бургас. Огънят е близо до пътното платно и това е причина за забраната за движение на автомобили там.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!