Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ромския квартал "Лозница" в Асеновград беше открита полицейска приемна

Снимка: БГНЕС

В ромския квартал "Лозница" в Асеновград днес беше открита полицейска приемна, в която денонощно ще дежурят трима полицаи. Тя е част от мерките за повишаване на обществения ред и сигурността на гражданите. За изпълнението на проекта са вложени 27 000 лева. На откриването присъстваха вицепремиерът Валери Симеонов и вътрешният министър Валентин Радев, който се обърна към присъстващите граждани с думите:

Аз ще се радвам, когато следващият път дойда и на мястото на тази приемна има детска площадка, или детска градина, или училище, или парк. Най-важно е единението, дали сте цигани, роми, дали българи, ние всички сме граждани на държавата и ние сме тук, за да ви кажем, че държавността е над всичко, спазването на закона. Тази приемна има временната задача да ви помогне да спазвате, всички вие на тази територия, законността.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Национална кръгла маса за решаване на проблемите на етническата интеграция започна в Асеновград

Национална кръгла маса за ефективно решение на проблемите на етническата интеграция ще се проведе в Асеновград.    Във форума участва вицепремиерът Валери Симеонов . Той ще открие новата приемна на Районното полицейско управление в ромския..

обновено на 24.08.17 в 11:13

21 хиляди деца, предимно роми, са отпаднали от училище

По данни на образователното министерство 21 хиляди деца, предимно от ромски произход, са отпаднали от училище. Информацията беше съобщена на провеждащата в Асеновград Национална кръгла маса по проблемите на етническата интеграция. Инициативата..

обновено на 24.08.17 в 15:06