Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на пловдивския квартал "Коматево" излязоха на протест

Снимка: Радио Шумен

Жители на пловдивския квартал „Коматево“ се събраха на протестен митинг заради забавения ремонт на „Коматевско шосе“, който продължава повече от година, след обещаното му приключване. Те настояват фирмата-изпълнител да мобилизира целият си ресурс, за да завърши работата си в кратки срокове.

„Коматевд не вярва на лъжи! Писна ни“ – плакати с такива текстове издигнаха протестиращите, които се оплакват от трудния достъп от и до квартала. От липсата на връзка с останалата част на града страда и дребният бизнес, като много от фирмите са затворили и търпят огромни загуби.

С обиколните маршрути пътуването до Пловдив се удължава с 10 километра. Според протестиращите те са като в капан, особено трудно ще бъде за започващите училище деца.

През седмицата кметът Иван Тотев каза, че има обективни причини за забавянето на ремонта. По трасето се намира виадуктът, който е единственото в страната такова антично съоръжение. Въпреки спънките заради археологическите проучвания, проектът е на финала, увери кметът. Хората обаче са категорични, че общинската администрация не е контролирала адекватно до момента фирмата – изпълнител.

Протестиращите не получиха разрешение за шествие до околовръстното шосе, но са категорични, че акциите им ще продължат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!