Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж е в ареста след като нападнал медицинска сестра от болница "Свети Георги" в Пловдив

Координиращ прокурор ще приема сигнали за инциденти в центровете за спешна помощ и общинските и държавните болници в София

Снимка: БГНЕС

25-годишен мъж е в ареста след като нападнал медицинска сестра от спешното детско отделение към Kлиниката по педиатрия и генетични заболявания на Университетската болница "Свети Георги". Инцидентът е станал в петък по обед, когато младият баща довел малкото си дете, настоявайки незабавно да бъде прегледано. 

25-годишният мъж вдигнал шумен скандал и се нахвърлил с удари върху почти два пъти по-възрастната от него медицинска сестра. Според работещите в Детския спешен портал, нападателят не е бил провокиран - детето и съпругата му са били приети вече в стационар - детето за лечение, а съпругата като придружител. Пристигналите веднага полицаи са задържали агресивния баща. Случаят е предаден на прокуратурата.
Мъжът е в ареста за 72 часа. От Университетската болница заявиха, че на медицинската сестра е била оказана спешна помощ. На пострадалата е издадено и медицинско свидетелство за получените наранявания.

Координиращ прокурор ще приема сигнали за инциденти в центровете за спешна помощ и общинските и държавните болници в София. Това съобщи за БНТ изпълняващият длъжността районен прокурор на София Радослав Димов. Заповедта за назначаването му влиза в сила още днес. При инцидент лекарите ще могат да се свързват с прокурора, който ще разпределя случая  на свой колега след консултации с разследващите полицаи. До мярката се стигна, заради зачестилите случаи на физическа агресия срещу медици.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!