Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 600 компании от близо 40 държави участват в тазгодишното издание на Есенния панаир в Пловдив

Снимка: Кремена Данева
Над 600 компании от близо 40 държави участват в тазгодишното издание на Международния технически панаир в Пловдив.

Изложението беше открито от  премиера, който заяви, че желаещите да инвестират в България се увеличават благодарение на ръста на икономиката, политическата стабилност, ниските данъци и разгърнатото строителство във всички посоки.

Бойко Борисов поздрави участниците и изтъкна, че в едно много сложно време в света, време, в което се говори много повече за война и военна техника, ние акцентираме върху ръста на икономиката, индустриалното сътрудничество и развитието на българските градове и села.

Тазгодишният есенен панаир продължава дългогодишната традиция да налага новите тенденции в иновациите и високите технологии във всички браншове, каза от своя страна министърът на икономиката Емил Караниколов.

Той увери, че в следващото изложение, в рамките на събитието, със свои щандове ще участват представители на Българската банка за развитие и представители на програмните иновации, конкурентноспособност, на Изпълнителната агенция за малките и средни предприятия и на Агенцията за инвестиции, които да презентират своите продукти.

В съпътстващата програма на панаира през седмицата е предвидена най-голямата технологична среща на Балканите. На нея ще бъдат демонстрирани тенденциите в над сто бранша на икономиката, като ще се акцентира и на най-авангардните направления в индустрията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!