Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международна конференция за работата на учителите и родителите в полза на децата се проведе днес в Благоевград

Наръчник с над 60 стъпки за справяне с проблеми,  възникнали в училище, ще е част от работата на училищата в страната. Той е създаден от добри практики на участвали проекта европейски училища и прилаганите в тях добри инициативи, които са дали реални резултати. 

В Благоевград, пилотно е Средно училище за изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски“. Към този момент усилията са насочени към учителите и тяхната работа с деца от първи до 12 клас, като поетапно ще се включват и родителите. 

В срещата днес участваха представители на страните-участнички в инициативата, между които Словения, Босна, Турция, Англия, Португалия и България




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Обществено обсъждане на изпълнението на бюджета на Община Благоевград

Община Благоевград ще проведе обществено обсъждане на отчета за изпълнението на бюджета на Община Благоевград, инвестиционната програма, сметките за средства от Европейския съюз и състоянието на общинския дълг за 2023 година. Обсъждането ще бъде на 12.09.2024 г. от 18.00 часа в зала „22 септември“. По време на срещата кметът Методи Байкушев..

публикувано на 02.09.24 в 15:37

Глоба за заведение за изхвърляне на отпадъци в река Санданска Бистрица

Община Сандански глобява заведение за обществено хранене, чийто служител изхвърля неправомерно и нагло отпадъци в река Санданска Бистрица. След получен сигнал, община Сандански и Общински инспекторат извършват проверка на място в заведението. От публикуваното видео се вижда как служител неправомерно и арогантно нарушава всички правила и норми за..

публикувано на 02.09.24 в 14:54

2.5 млн. лв. за почистване на коритото на река Конска

Над 2.5 млн. лв. ще бъдат инвестирани в почистване на участък от коритото на река Конска, съобщиха от Областната администрация в Перник. Участъкът е с дължина 2400 метра и е извън урбанизираната територия на село Ярджиловци.  Река Конска попада в обхвата на общините Брезник и Перник. Тя е десен приток на Струма и е с дължина 36 километра. По поречието..

публикувано на 02.09.24 в 13:54

С прокурорска мярка задържаха извършителя на убийството в Негованци

С прокурорска мярка за задържане до 72 часа е извършителят на убийството, станало вчера в радомирското село Негованци, съобщиха от ОДМВР- Перник. Предстои в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 39-годишния мъж от Бобов дол, който е и криминално проявен. Сигналът за възникнал скандал..

публикувано на 02.09.24 в 12:24

Отзвук след „Банско Опера Фест“ 2024

С тридневен музикален празник „Банско Опера Фест“ отбеляза петнадесетата си годишнина под открито небе.  В дните 29, 30 и 31 август събитието събра на една сцена едни от най-ярките и изтъкнати оперни звезди. В първия ден началото бе дадено от Камерна опера Благоевград с  мюзикъла "Класният се жени" - режисьор Георги Динев, диригент Красимир..

публикувано на 02.09.24 в 11:21

Ателие за деца и родители в музея в Перник

От днес до 5 септември и от 9-ти до 13 септември в Регионалния исторически музей в Перник ще работи ателие за деца и родители под наслов "Заедно творим вълшебства”. Инициативата се провежда за първи път и е продължение на лятната школа "Ваканция в музея". Програмата включва беседи за глината, нейната обработка и приложения. През първата седмица..

публикувано на 02.09.24 в 10:55

Кабинет за анонимно изследване за СПИН заработи в Кюстендил

От днес в Кюстендил отваря врати кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН. Дейността на кабинета е финансирана от Национална програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции в Република България. Кабинетът се намира в сградата на РЗИ. В кабинета ще се провеждат консултиране и изследване за човешкия..

публикувано на 02.09.24 в 10:48