Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова: Ако председателството на България е надпартийна кауза, не би следвало да обсъждат вот на недоверие

Снимка: БГНЕС

Пловдив ще има важно значение в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС от началото на следващата година. Много от посещенията на официалните делегации у нас ще започват с представянето на културно-историческото наследство на града и региона.
В Пловдив, който ще бъде Европейска столица на културата през 2019 година, ще се проведат и 9 от заплануваните заседания. 

Това заяви в Хисар министър Лиляна Павлова, която очерта приоритетите на първото българско ротационно председателство.  
Освен в Пловдив част от официалните срещи ще бъдат изнесени в областите Стара Загора, Велико Търново, Бургас, Варна и Русе. Отделно, с цел популяризирането на цялата страна в различни аспекти, до 16.11. всяка една община може да кандидатства за финансиране и чрез  специалната грантова схема на свой проект, каза Лиляна Павлова. 

Запитана за заявките за вот на недоверие към правителството в навечерието на българското председателство, Лиляна Павлова подчерта: 
Ако всички са били искрени и продължават да бъдат искрени в това, че председателството на България е надпартийна кауза, не би следвало да обсъждат вот на недоверие. Ако, разбира се, са опитът е, през председателството да се дестабилизира правителството и да се излъчват сигнали за политическа нестабилност, те вредят на България, не вредят само на българското правителство или само на ГЕРБ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!