Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители и фенове на футболния "Нефтохимик" и жители на бургаски квартал излизат на протест

Културен дом на нефтохимика
Снимка: Община Бургас

Два протеста се организират днес в Бургас по време на сесията на Общинския съвет. Жители на кв. "Банево" ще изразят недоволството си от предстоящо вдигане на данъците, а служители и привърженици на футболния отбор "Нефтохимик" ще протестират заради недостатъчно финансиране на клуба.

Бургазлии, които живеят в кв. "Банево", са против промяната в категорията на техния квартал, което ще доведе и до увеличаване на данъците. Според Общината това се налага заради подобренията, извършени там. 3 милиона лева са инвестирани в асфалтиране на няколко квартала, включително и "Банево". Много от хората обаче не са съгласни.

Част от гражданите изпратиха писмен протест, друга част ще изразят недоволството си преди заседанието на Общинския съвет пред Културен дом на нефтохимика. Отново там ще има протести на служители и привърженици на футболния отбор "Нефтохимик", както и на децата и юношите от школата и техните родители. От клуба, който е общинска собственост, искат да изострят вниманието върху проблемите с недофинансирането, забавените заплати и липсата на база за тренировка.

Около 160 хиляди лева само са задълженията към данъчните.

Сесията се очаква да е разгорещена и заради предложението общинският превозвач "Бургас бус" да повиши цената на билета от 1 лев на 1,30 лев.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!