Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската Коледа помага за рехабилитацията на Ванко от Бургас

7-годишното дете е с диагноза – детска церебрална парализа. Най-голямото му желание е да може да ходи, като останалите деца. Чрез Българската Коледа семейството му получава средства, които използва за специализиран санаториум и рехабилитация.

За първи път майката Десислава Илиева чува тежката диагноза малко след раждането. Именно там се получили усложненията, разказва с болка тя. През първите месеци детето е било силно обездвижено. Когато става на година и половина им препоръчват санаториума в Момин проход, търсят специализирани мнения и при имена в медицината в Чехия.

"През цялото време ходихме по рехабилитации...в Чехия ходих да го лекувам. И въпреки всичко оставаме в санаториума на Момин проход, защото е специализиран и от много време работят с деца с различни видове болести", споделя Десислава Илиева.

Като всяко дете Ванко очаква с нетърпение Коледа. В санаториума който посещава винаги организирали тържество за празника. през тази година му предстои да посети и лекарите, които се погрижили за него в Чехия.

А коледното чудо, което майката Десислава си пожелава е един ден нейният единствен син да може да проходи. Подробностите чуйте от репортажа в прикачения фал:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!