Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14 милиона лева са дълговете на врачанската болница

На общото годишно събрание на здравното заведение беше избран и нов изпълнителен директор

Евгени Любенов, изпълнителен директор на МБАЛ "Христо Ботев" Враца
Снимка: Ива Антонова

14 милиона лева са дълговете на врачанската болница. Това стана ясно на днешното общо годишно събрание на здравното заведение. Беше избран и нов изпълнителен директор на болницата.

15 хиляди души са лекувани във врачанската болница през 2017 г. С 1/4 от приходите по клинични пътеки или 3,4 млн. лева са платени стари задължения, за които има запори. Още над 1 млн. лева са похарчени за такси на съдебни изпълнители. Това показва финансовият отчет на здравното заведение, който беше приет на общо събрание на дружеството, в което основен акционер е държавата.

Събранието прие депозираната оставка на досегашния изпълнителен директор Орлин Цветков. Мястото му зае Евгени Любенов, който е заемал ръководни позиции в системата на здравеопазването. Осигуряването на качествено медицинско обслужване за населението от областта и редовно изплащане на заплатите на персонала са основните приоритети в работата на новия директор. Той подчерта, че е запознат с тежките проблеми на болницата, сред които са дълговете й и напускането на медицински кадри.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!