Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обезопасиха рушащата се сграда на бившия Битов комбинат в Перник

Снимка: БТА

Обезопасена е рушащата се сграда на бившия Битов комбинат в Перник. Предпазните мерки са взети със заповед на кмета Вяра Церовска заради опасността от падащи бетонни елементи от конструкцията на обекта.

Оградата е монтирана на разстояние, гарантиращо безопасността на преминаващите. Направени са подходи към търговските обекти, разположени на партерния етаж. Временно е ограничено преминаването по източния тротоар на булевард "Св. св. Кирил и Методий", като преминаването на пешеходци е пренасочено откъм западната страна.

Обезопасяването е извършено след направения оглед на сградата, назначена от кмета комисия. Въпреки предварително изпратените и получени писма не са се явили двама от съсобствениците. Сред тях е и фирмата, която притежава най-голям процент от бившия битов комбинат. На всички уведомени, но неприсъствали, е изпратено писмо, с което са поканени официално да се запознаят с препоръките на комисията, както и да им бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение заради неизпълнението на заповедта на кмета.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!