Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител на Бургас оспорва решението за застрояване на частен терен близо до плаж Силистар

Снимка: БГНЕС

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков оспорва по съдебен ред решението на Общинския съвет в Царево за застрояване на частен терен близо до плаж Силистар. Според юристите на областната администрация решението е взето без да са спазени законовите процедури. 

Решението на общинските съветници в Царево, с което се започва процедура по изготвянето на проект за застрояването на имот в местността Силистар, е незаконосъобразно, а теренът попада в границите на природния парк "Странджа", каза областният управител на Бургас Вълчо Чолаков:

"При проверката за законосъобразност юристите констатираха няколко нарушения. Първото е несъгласуването на проекта с РИОСВ-Бургас така, както вменява Законът за устройство на територията, но има и други нарушения, които изискват оспорване на решението. Четейки протокола на Общински съвет - Царево, са си мислели, че искат да проправят път, който да преминава през частен имот, който е урегулиран, но неправилно са използвали правните норми, които предвиждат как да се процедира в този случай."

Решението на Общинския съвет в Царево е спряно до произнасянето на Административния съд. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!