Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският лекарски съюз стартира номинациите за „Лекар на годината-2018“


За осма поредна година БЛС ще връчи престижната награда „Лекар на годината-2018“.  Това ще стане в Деня на българския лекар, който се чества на 19 октомври на официална церемония, на която ще бъдат присъдени наградите на БЛС за принос в медицината.

За първи път тази година съсловната организация ще очаква номинации на лекари не само от регионалните лекарски колегии на БЛС, а и от лечебните заведения от цялата страната. И тази година категориите, в които ще се номинират заслужили признание медици са: „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“, „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“, „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България“, „Мениджър на годината“, „Принос за  развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ и „Лекар на годината-2018“.

 „Българският лекарски съюз се наложи през годините като сигурен гарант, който обединява лекарската гилдия. Именно в деня на българския лекар ние искаме да почетем всеотдайността, труда и професионализма на колегите, които са избрали медицинската професия за свое призвание“ - коментира д-р Иван Маджаров, председател на БЛС. Според съсловната организация лекарите, които заслужават признание са много, а отличия ще получат най-заслужилите, според колегите им.

Номинациите за престижния приз ще могат да се изпращат на специално създаден за целта електронен адрес – lekarnagodinata2018@blsbg.comПредложенията ще се приемат от 10.09.2018 до 08.10.2018.

Интервю на Лалка Радкова с д-р Иван Маджаров, председател на БЛС, можете да чуете в звуковия файл


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Банско се справя с бездомните кучета с насърчаване на осиновяването

Перманентната кампания на Община Банско за осиновяване на бездомни кучета донесе радост в още едно семейство. Синът на сем. Дурчови вече си има четириног приятел, за когото обещава да се грижи сам и да го води навсякъде със себе си. Кампанията Осинови ме: БезДОМен или ДОМашен - ти решаваш! стартира в края на миналата година. „Три..

публикувано на 10.07.24 в 14:41

Цветанка Гаврилова: Мечтая България да бъде домакин на световен танцов конкурс

Мечтая България да бъде домакин на световен танцов конкурс. Имаме всички дадености за това – отношение към танцовото изкуство и много талантливи деца и млади хора. Страната ни показа изключително присъствие на Световната танцова купа в Прага, състезание, което си е извоювало славата на лятна танцова олимпиада. Това заяви д-р Цветанка Гаврилова,..

публикувано на 10.07.24 в 12:44

Иван Узунов: Борбата с дезинформацията става все по-трудна

Проектът “Млади разбивачи на градски митове” обедини усилията на  Сдружение “Безопасни детски площадки”,  “ВАМО” ЕООД – Благоевград и Асоциацията по дигитален активизъм с ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Васил Левски” и Национална хуманитарна гимназия  „Св. св. Кирил и Методий“ (Бивша Солунска) в..

публикувано на 10.07.24 в 10:06

Учител по народно пеене с банска песен на „Пирин фолк“

Преподавателката по народно пеене към НЧ "Никола Вапцаров" в Банско Нели Михайлова спечели най-високата оценка в селекцията на участниците за тазгодишното издание на фестивала „Пирин Фолк“. Това е първото участие на изпълнител от Банско в конкурса за песен на македонска фолклорна основа в Сандански. Нели Михайлова ще се представи с автентична..

публикувано на 09.07.24 в 13:37

Труден, но много успешен сезон с пълни зали за Кукления театър в Благоевград

Започна дългоочакваният ремонт на Куклен театър - Благоевград. В следващите два месеца изцяло ще бъде преобразен салонът на театъра, така че актьорите и малките зрители да посрещнат новия театрален сезон в по-приветлива и уютна обстановка.  Местата ще бъдат увеличени от 90 на 130. „Изминалият сезон за театъра беше труден, но много..

публикувано на 08.07.24 в 15:38

"Еко кът - обитателите на кестеновите гори" изграждат в петричкото село Коларово

"Еко кът - обитателите на кестеновите гори", предназначен предимно за игра на децата, ще бъде една от новите придобивки за жителите и гостите на петричкото селото Коларово. Съоръжението ще бъде изградено по проект, финансиран по Националната програма „Чиста околна среда-2024“. Съоръжението ще допринесе и за по-добра визия на входа и изхода на..

публикувано на 08.07.24 в 14:16

Щетите за България от липсата на депозитна система са огромни – и за хората, и за природата

Веки ден в нашата страна се изхвърлят два милиона пластмасови бутилки. „ И това не са просто купените и употребените, а това са изхвърлените не където трябва пластмасови бутилки “, уточни  в интервю за Радио Благоевград Евгения Ташева от екип „Нулеви отпадъци“ на сдружението „За Земята“. Неправителствената организация от години анализира..

публикувано на 08.07.24 в 10:18