Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фасадата на мол "Ларго" в Благоевград падна заради силния вятър

Пострадали хора няма; полицията е отцепила района, където има екипи на пожарната

| обновено на 24.09.18 в 21:07
Снимка: БГНЕС

Инцидентът е станал малко преди 18:30 ч. Свидетели разказаха, че са чули тътен, който е разтърсил центъра на Благоевград. След това върху площада са паднали панели от фасадата на мола. Уплашени клиенти на търговските обекти в сградата коментираха:

"Охраната ни изгони навън. Всичко започна да се тресе. Влязохме в тоалетната, за да не падне всичко върху нас. След това ни евакуираха, като ни извадиха пред кафенето."

Пожарникари отцепиха района, за да разчистват терена. Медиците от спешния център бяха мобилизирани да съдействат в случай на необходимост. Силният вятър причини поражения и върху други сгради в областния център, една от които е новостроящ се жилищен блок на бул. "Св. Св. Кирил и Методий". Върху тротоара са паднали част от предпазните огради около строежа.

Заради бурята 8 хиляди абонати на ЧЕЗ в Западна България са без ток. Най-сериозни са пораженията по мрежата в Софийска област, където 3000 домакинства са на тъмно.

Силният вятър днес нанесе най-сериозни щети в област Монтана. Няколко дървета са изкоренени при силните пориви. Голям бор падна пред входа на детска градина, като препречи цялата улица пред нея и затисна покрива на отсрещна къща.

В София вятърът повали дървета и метални конструкции в центъра на града и в кварталите Младост, Люлин и Надежда.

Силният северозападен вятър ще продължи да духа и през нощта. Утре ще отслабне, но ще остане умерен. Температурите ще са значително по-ниски от днес - минималните ще паднат на места до 6 градуса, а максималните ще са между 15 и 20 градуса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!