Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ: Рехабилитацията на пътя Царево - Малко Търново ще започне през пролетта

Светослав Глосов
Снимка: МРРБ

Рехабилитацията на пътя Царево - Малко Търново, който от години е в изключително лошо състояние, ще започне през пролетта.  Това каза в Равда председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ инж. Светослав Глосов. Прогнозната стойност на проекта е 3 милиона лева.

Преди седмица кметът на Малко Търново Илиян Янчев заяви:

"Пътят Малко Търново-Бургас под старото свлачище на моста се е отворило ново. Аз съм алармирал поне преди два месеца, нищо не се е направило. Трябва ли наистина да се обърне някой автобус, да можем да се вдигнем и да кажем махаме министри и с това решаваме проблема. Ако затворим и този път Малко Търново-Бургас-Царево-Малко Търново е непроходим, ние с България няма да имаме връзка. Освен аз да обявя като кмет автономия".

Набелязани са спешни мерки за укрепването на свлачището, каза днес председателят на АПИ Светослав Глосов:

"Имаше оперативка в понеделник при министър Аврамова. Коментираха се изобщо свлачищата, но и определено и това свлачище. Геозащита трябва да го проучат до основи това свлачище и съответно да вземат мерки да бъде укрепено, защото то засяга пътя, но то е и на територия, която е извън нашата инфраструктура".

За пътя Царево-Малко Търново в момента се изготвя технологичен проект, заяви Светослав Глосов и допълни, че рехабилитацията му ще започне през пролетта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!