Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Атанас Узунов: Месо, масло и мас ни отървават от излишните килограми


Българинът Атанас Узунов за 2 години намали наполовина телесното си тегло – от 140  на 70 кг.  

В основата на неговото впечатляващо лично постижение е  консумацията на естествени мазнини – месо, риба, зеленчуци, масло, мас, дори сланина, за сметка на ограничения прием въглехидрати.

  „Денонощно съм чел книги със специализирана литература на световно признати специалисти в областта на хранителните режими, слушах лекции, ходих на лекции. От всички взех най-ценното, което обединих  и стигнах до моя хранителен режим: високомазнинно хранене и нисковъглехидратно. Високомазнинното е енергията, която тялото чака, нисковъглехидратното е премахването на отровите като захари и тестени изделия“ – сподели в интервю за Радио Благоевград Атанас Узунов. Снимка

Той е амбициран да промени живота си след тежки здравословни проблеми: високо артериално налягане, паник атаки, както той се изразява „букет от болести“, характерни за затлъстяването. Режимът му на хранене се радва на изключителен успех - има 214 хиляди последователи във Фейсбук. На страницата му „Оригинал - отслабвай и бъди здрав с мен - Атанас Узунов“ наши сънародници показват резултатите си – „преди“ и „след“  спазването на режима, някои от които по-слаби с 30 и повече килограма за  година. 

Той отрича фрешовете, защото „те са чаша със захар без полезните фибри“ – категоричен е Узунов,  а  „90 процента от болестите са следствие на храната, която консумираме, както и начина, по който се храним. Живейте животът си качествено, защото е един“ - пожела на слушателите на Радио Благоевград Атанас Узунов.

Атанас Узунов можете да чуете в звуковия файл


Снимка

Вижте още

Рестартирай Европа: Стартира първата за европейския пазар дигитална платформа за обучение на механици

Младият предприемач Крис Младенов основава първата за европейския пазар дигитална платформа за обучение на механици, която се превръща в първия индивидуален български проект, в който са инвестирани милиони. През последната година сме подложени на огромни промени, които събуждат нуждата да придобиваме нови знания, които да превърнем в..

публикувано на 10.05.21 в 10:29

Проф. д-р Иванка Станкова: „Химията е магия, тя е предизвикателство“

Днес българските химици честват своя професионален празник. По този повод ви срещаме с проф. д-р Иванка Станкова, заместник- ректор по научно-изследователската дейност и докторантското развитие в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград, ръководител на Катедра „Химия“ във висшето училище. Водещ: Проф. Станкова, първо да ви честитя празника, да..

публикувано на 10.05.21 в 10:17

Екзотичната цигуларка Tanya Strings събра преживяванията си по света в “Always with me”

Вдъхновена от колорита на своите пътешествия около света, една от най-обичаните ни цигулaрки създаде своята първa авторска песен в звездна колаборация с трикратната носителка на награди „Грами“ Тифани Ред. След 17 години международни успехи, Таня Стрингс  се завръща на българската сцена, за да се превъплъти в артиста, който винаги е мечтала да..

обновено на 09.05.21 в 14:51
Кирил Алексиев и Чавдар Ангелов

Д-р Чавдар Ангелов: Голямото послание на тази изложба е, че българската армия е една от институциите, на които се крепи и се дължи независимостта и суверенитета на българската държава

  В навечерието на 6 май в зала „Временни изложби” на Регионалния исторически музей в Благоевград беше открита гостуваща фотодокументална изложба „Ний летиме от Балкана мощни Шипченски орли...”. Създадена е за 143 години от Освобождението на България и е в чест на българските опълченци, които взимат участие в Руско-турската освободителна война, а..

публикувано на 09.05.21 в 12:21

Ангел Бондов: „Избери водата“, включи се в почистването около водоемите в цялата страна!

„Водата е един от най-ценните ресурси, който има на тази планета. Всички трябва да бъдем загрижени за нея, тъй като тя е свързана с нашето здраве и живот“, подчерта в интервю за Радио Благоевград Ангел Бондов от „Грийнпийс“- България . Екологичната организация е инициатор на национална кампания за почистване около водоемите в цялата страна. 37 са..

публикувано на 09.05.21 в 10:45

Джазменът Боби Вълчев: Когато се чувствам свободен на сцената, тогава всичко е наред

   Каним ви на музикално пътешествие с Боби Вълчев – музикант, певец, пианист, тромпетист, композитор, аранжор и всичко, което достига и намира израз в усещането за джаза, с неговата безкрайна свобода във формите, мелодиите и хармониите, включително в избора да търси и осъществава себе си в различни точки на света, с отворени сетива и без никакви..

публикувано на 08.05.21 в 19:23
Проф. д-р Веселин Петров

Проф. В. Петров: Обездвижването и наднорменото тегло са предпоставка за венозни тромбози

За трета година Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология стартира Национална информационна кампания „Вземи краката си в ръце“. Мисията на инициативата е повишаване на информираността сред обществото за причините, основните начини за превенция и необходимостта от ранна диагностика и лечение на хроничната..

публикувано на 05.05.21 в 11:55