Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Елисавета Каменичка: Конкурсът „Звезди в радиото" е кауза, която ще продължи да съществува и след нас!

"Звезди в Радиото", жури
Снимка: Архив


Започна записването за конкурса „Звезди в радиото, 2019“, организиран от Радио Благоевград, НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ Благоевград с подкрепата на РУО Благоевград. Крайният срок за подаване на заявление за участие е 15 март 2019г.

Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната и популярната музика. В него могат да участват само индивидуални изпълнители, ученици в V,  VI и VII клас включително.

Това е едно събитие с много добър резултат. Радва страшно много и дава възможност за изява на млади таланти.“ – сподели в предаването „Днес“ Елисавета Каменичка, директор на Радио Благоевград. „Това ни мотивира и си заслужава усилията. А догодина ще сме още по-щастливи, защото ще обявим  десетото издание. Една кауза, която прегърнахме и съм сигурна, че и след нас ще има живот.“

Г-н Марин Митов, директор на НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ Благоевград увери, че наградите се печелят от децата, които се представят най-добре. „Нашата паралелка с профил „Музика“ е единствената в Югозападна България. Тази година е пълна. Децата печелят конкурси в страната и чужбина, а това ни дава повод за радост и гордост.“ – каза Марин Митов.

Конкурсът „Звезди в радиото, 2019“ ще се проведе на 30 и 31 март в Голямото концертно студио на Радио Благоевград.

По-подробна информация можете да получите на електронната страница на НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ Благоевград

www.nhg-blg.com

Интервю с Елисавета Каменичка и Марин Митов можете да чуете в звуковия файл
Вижте още

Вербатория вече и в Благоевград

Вербатория – или диагностика на таланта – е уникален, иновативен метод за анализ на естествения потенциал на човека. Методът използва алгоритъм за анализ на индивидуалните характеристики на мозъка по време на прости стандартни задачи в различни области. Вербатория не изследва човешките умения или способности, а само разкрива области, в които..

публикувано на 31.05.20 в 13:58
Андрей Врабчев

Андрей Врабчев: В отношенията между България и Македония печеливши трябва да са и двете страни

   „Попаднахме отново в сблъсък, вместо да употребим инерцията от подписването на Договора за добросъседство, и това постави и двете общества в ситуация на стрес, на конфликт. Идеята беше да направим едно положително събитие, защото аз не съм сам в това, което да върне нещата към един по-добър тон, защото в конфликт винаги трябва да има загубил,..

публикувано на 31.05.20 в 13:08

Д-р Александър Симидчиев: Тютюнопушенето е зависимост, то е болест

За да привлече общественото внимание към тютюневата епидемия и нейните здравни и социални последици, през 1987 година Световната здравна организация обяви 31 май за Световен ден без тютюнев дим. Всяка година денят има специален акцент, тази е „Да говорим открито за последствията от тютюна!“, като вниманието е насочено най-вече към младите хора...

публикувано на 31.05.20 в 12:18

Блажка Димитрова: Може и трябва да се живее по правилата на „нулевия отпадък“

Откажи се, Намали, Отпадъкът е  ресурс, Рециклирай, Компостирай  – това са петте принципа на философията на нулевия отпадък, чийто ревностен последовател е Блажка Димитрова, основател на сдружението „Нулев отпадък“.  „ Липсата на информация и знания по тази тема трябва да се запълни,  основахме сдружението и започнахме да обучаваме..

публикувано на 31.05.20 в 12:09

Спазват ли се противоепидемичните мерки в Благоевград

За четвърта поредна събота наш репортер извърши проверка за съблюдаването на валидните противоепидемични мерки.  Според данните на Европейския център за контрол и превенция на заразните болести, България е на пето място сред най-добре справилите се  с епидемията от COVID-19 страни в Европа. Пред нея, по брой жертви на 1 милион население, са само..

публикувано на 30.05.20 в 19:21

Бранимир Митов: Хората имат нужда от изкуство и да гледат театър

    Несъмнено пандемията разтърси из основи независимия сектор в България, който понесе сериозни загуби. Всички артисти бяха засегнати, при това много осезателно и тежко. Дейностите, които те извършват, бяха забранени в условията на извънредното положение. Отменени бяха представления, турнета, фестивали... Редица от организациите им, особено..

публикувано на 30.05.20 в 18:26
Генерал Иван Колев

Ивайло Шопски: "Нарекли са го "българският Фридрих Велики"

  Поредният разговор с Ивайло Шопски – основател на Пътуващо читалище "Бащино огнище" – бе посветен на паметта за генерал Иван Колев , често наричан "бащата на българската конница".   Роденият в Бесарабия Иван Колев гради удачна чиновническа кариера в София, но избухналата през 1885 г. Сръбско-българска война преобръща живота му. Той се записва..

публикувано на 30.05.20 в 13:10