Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Филологическият факултет в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград дава отлична подготовка и е гаранция за успех

Над 120  абсолвенти от Филологическия факултет, дипломирани през 2018 г.,  днес получиха дипломите си на официална церемония в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград в присъствието на деканското ръководство. Дипломите връчиха декана на факултета проф. д-р Магдалена Панайотова и заместник деканите доц. Гергана Падарева и доц. Антоанета Михайлова.

„Не случайно избрахме датата 1-ви март, искаме нашите випускници да са здрави и успешни“ – сподели проф. Панайотова и пожела на абсолвентите да бъдат силни, упорити, щастливи и дръзновени. „Филологическият факултет е един жизнен факултет, много млад факултет с висок престиж. Правим минимум по две международни конференции на година, имаме различни магистърски програми и над 11 докторантски програми. Надяваме се някои от днешните завършващи да се върнат в университета като наши колеги и докторанти“ – допълни проф. Панайотова. (чуйте звуковия файл)

Снимка


Ана Мария Борисова завърши специалност „Балканистика“ и вече се реализира на пазара на труда. (чуйте звуковия файл)

Ани Атанасова завърши специалност „Български език“ и се надява да започне работа като учител. (чуйте звуковия файл)

Александър Шляков е отличникът на випуска. Той завърши специалност „Балканистика“ и вече работи в сферата на търговията в южната ни съседка Гърция. Общият му успех от 5-те години следване във Филологическия факултет на  ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград е 5.92. Сподели, че от 23-ма студенти от неговата специалност днес завършват само двама. (чуйте звуковия файл)

                                                Снимка

Още снимки можете да видите в галерията - >

                


Вижте още

Добрият библиотекар трябва да се развива постоянно

„За един библиотекар няма значение, дали е в професията си 10, 20 или 30 години. Ние, трябва да сме встрани от клишето, че библиотекаря е някаква лелка, която е строга, нервна, сприхава и трябва да реагира на всяко говорене на високо, напротив. Ние, вече сме едни съвременни будители, които получаваме признание за нашата работа, която е многостранна и..

публикувано на 12.05.21 в 12:32

Психотерапевтът Любомира Димитрова: Най-силна е благодарствената молитва

Ако, тялото на човек се нуждае от храна, то душата се нуждае от молитва. Молитвата е тайнство, индивидуално общуване с висшите духовни сили. Тя води до хармония и покой. Молитвата отключва неограничени възможности на самооздравителни процеси. Тя е не само свързване с религията, но е и медитация, духовна практика. „Всичко, което бихте..

публикувано на 12.05.21 в 12:24

Започна националната скринингова кампания „Зрението е всичко! Прегледай се!"

Своеобразен старт на капанията бе даден в11 ч. пред сградата на община Самоков от представители на организаторите – Български лекарски съюз, българското дружество по офталмология и Байер България. В рамките на инициативата мобилен очен кабинет ще посети общо 42 населени места в страната, в периода между 10 май – 16 юли 2021 г. „Тази..

публикувано на 11.05.21 в 15:26

Болните с COVID-19 в Пиринско намаляват, отделенията се връщат към нормалната си дейност

„Продължава тенденцията за намаляване на случаите с COVID-19 в Благоевградска област. През изтеклата седмица са регистрираните случаи са 200.  Сравнени с данните отпреди 2 седмици – инфектираните са със 107 по-малко. От тези 200 случая, 144 са на домашно лечение и наблюдение, 56 са хоспитализирани в болница. В интензивните отделения в момента се..

публикувано на 11.05.21 в 14:38

Рестартирай Европа: Стартира първата за европейския пазар дигитална платформа за обучение на механици

Младият предприемач Крис Младенов основава първата за европейския пазар дигитална платформа за обучение на механици, която се превръща в първия индивидуален български проект, в който са инвестирани милиони. През последната година сме подложени на огромни промени, които събуждат нуждата да придобиваме нови знания, които да превърнем в..

публикувано на 10.05.21 в 10:29

Проф. д-р Иванка Станкова: „Химията е магия, тя е предизвикателство“

Днес българските химици честват своя професионален празник. По този повод ви срещаме с проф. д-р Иванка Станкова, заместник- ректор по научно-изследователската дейност и докторантското развитие в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград, ръководител на Катедра „Химия“ във висшето училище. Водещ: Проф. Станкова, първо да ви честитя празника, да..

публикувано на 10.05.21 в 10:17

Екзотичната цигуларка Tanya Strings събра преживяванията си по света в “Always with me”

Вдъхновена от колорита на своите пътешествия около света, една от най-обичаните ни цигулaрки създаде своята първa авторска песен в звездна колаборация с трикратната носителка на награди „Грами“ Тифани Ред. След 17 години международни успехи, Таня Стрингс  се завръща на българската сцена, за да се превъплъти в артиста, който винаги е мечтала да..

обновено на 09.05.21 в 14:51