Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Благоевград откриват Мотосезон 2019 шумно и с много атракции

Карането на мотоциклет е уникално преживяване - всеки, който е опитал, ще ви каже това. За едни това е свободата да се носиш, порейки вятъра в пряк досег с природата, за други бързото придвижване в задръстения град, за трети - възможността да бъдеш сам със себе си и да изпиташ волята, смелостта и уменията си. За някои е възможност да бъдат забелязани, а за мотористите е начин на живот.

Мотосезон 2019 ще бъде открит в Благоевград на 14 април, неделя. За поредна година официалният старт ще бъде даден на полигона край града с водосвет за здраве и безавариен сезон. Началният час е 10.30.

Големи емоции предизвиква у малки и големи станалата вече традиция почетна обиколка на града с мотори, която ще започне в 11 часа и ще премине през главните пътни артерии в града.

Към обяд ще започнат и атрактивните състезания на полигона, а специално за събитието ще пристигнат и стънтъри от Кюстендил и София. Ще има състезания и за най-малките посетители. За най-добрите ще има и награди.

За безопасното протичане на откриването организаторите са се погрижили да осигурят екипи на Спешна помощ и полицията.

СнимкаСлед покачването на температурите магистралите и малките междуградски пътища ежедневно ще се озвучават от пистови, кросови и офроуд мотори. Какъвто и мотор да карате обаче, трябва да знаете, че екипировката е много важна и е неразделна част от мотора. Една от най-честите причини за тежки травми след катастрофа с мотор е карането без подходяща екипировка.

Много е важна екипировката. Важна е и каската. Тя задължително трябва да е хубава, но по-важното – да е закопчана“, каза Николай Янчев от организаторите на събитието и призова мотористи и автомобилисти: „Карайте разумно и без да сте употребявали алкохол! Пазете мотористите! Голяма част от мотористите сме и автомобилисти. Нека всеки пази всеки. Не се състезавайте с мотористите и не им пречете.“

Безавариен Сезон 2019 от екипа на Радио Благоевград!


Галерия

Вижте още
Андон Балтаков

Андон Балтаков дойде в Радио Благоевград, няколко часа след като стана генерален директор на БНР

Водеща: Добре дошли в студиото на Радио Благоевград, господин Балтаков. Андон Балтаков: За мен е изключителна чест и удоволствие да бъда тук, най-малкото защото с Благоевград ме свързват и емоционални и лични поводи. Знаете, че съм завършил Езиковата гимназия в града и Благоевград има специално място в сърцето и в душата ми. Въпрос:..

публикувано на 23.01.20 в 16:07

Община Благоевград отпусна 170 хиляди лева за модернизиране на зоопарка

Във връзка с издадения лиценз на благоевградския зоопарк, който изтича догодина, трябва да бъдат изпълнени редица изисквания за модернизиране и реконструкция на част от клетките и загражденията. За тази цел, община Благоевград отпусна 170 хиляди лева, с които ще бъде обновен зоопаркът в областния център. „С тези средства ще бъде изградено..

публикувано на 23.01.20 в 13:33

Кюфтета ще са по-здравословни с повече вода за сметка на мазнината

Вече са в сила нови изисквания на Българската агенция по безопасност на храните, според които, традиционните месни продукти кюфтета, кебапчета и карначета , ще трябва да съдържат по-малко количество мазнина за сметка на водата. „Това не са нови стандарти, те са изготвени през 2010 година, сега се наложи промяна на някой от стандартите..

публикувано на 23.01.20 в 13:26
Консултативен съвет по тютюна

До края на февруари изплащат парите за тютюна

„В диапазона 20-29 февруари, с около два месеца по-рано, около 76 милиона лева ще бъдат изплатени на българските тютюнопроизводители по схемата преходна национална помощ за тютюн, необвързана с производството, за Референтната рамка 2007, 2008, 2009 година. Тези средства ще получат 42 290 бенефициенти, участвали по схемата“ –  съобщи за Радио..

публикувано на 23.01.20 в 13:13
Ейми Георгиева

Как една млада състезателка от плувен клуб „Пирин“ (Благоевград) върви по пътя на високото спортно майсторство

Ейми Георгиева от Благоевград с успех съчетава три ангажимента: студентка е в треньорски профил в Югозападния университет във факултет „Обществено здраве,здравни грижи и спорт“, а в Американския университет учи бизнес и журналистика. Същевременно ежедневно тренира като състезател на плувен клуб „Пирин“ (Благоевград)  в спортен комплекс „Пирин“ в жк..

публикувано на 22.01.20 в 15:35

Регионалната служба по заетостта с нови услуги за търсещите работа

9.3% е нивото на безработица в област Благоевград през изминалата година, или 14 125 регистрирани безработни – съобщи на брифинг на 3-те социални служби днес Станислава Поповска, директор на Дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Благоевград. Най-високите нива на безработица са в общините Белица – 36.8% и Якоруда 30.8%. Най-ниски – общините..

публикувано на 22.01.20 в 15:12
Д-р Весел Кантарджиев

Д-р Весел Кантарджиев, дерматолог от ВМА: През зимата използвайте повече хидратиращи кремове

Смяната на по-дълги и топли дни с по-късни, по студени и по-ветровити през зимата, действа стресово за кожата. Тя става по-чувствителна, загрубява, появяват се зачервявания, залющвания, понякога се усеща парене и дразнене. В кожата има различни рецептори – механични, физични и химични. При физичните налице са студовите рецептори. Ниските..

публикувано на 21.01.20 в 14:24