Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Перник забраниха за продажба един тон храни, пакетирани в местно предприятие

Пернишкото представителство на Агенцията по безопасност на храните е забранило за продажба един тон храни, пакетирани в местно предприятие, заради вложена в тях като подправка куркума, съобщи директорът Елза Драгомирова. 

Използваната в цеха куркума е била от партида, внос от Индия и съдържаща олово над допустимите норми. Въпреки че превишението е било минимално и въпреки малкото количество куркума, вложена в продуктите, са предприети мерки те да нестигнат до магазините. 

Малки количества е имало и в търговската мрежа. Те също са били изтеглени. Начинът на унищожаване на храните ще бъде съгласувано с РИОСВ, за да не се допусне екологично замърсяване.

Вижте още
ГКПП

Километрични са опашките от леки и товарни автомобили пред граничния пункт „ Кулата-Промахон“

Трафикът остана много интензивен през целия ден. Това породи напрежение и недоволство сред туристите и шофьори на тежкотоварни камиони, които са блокирани на автомагистрала „ Струма“ преди зоната за граничен контрол.  От сутринта трафикът към Гърция през най- натоварения пункт е изключително интензивен. Освен тежкотоварния транспорт ,..

публикувано на 02.07.20 в 18:37

Цветен празник в Банско

Центърът на .Банско грейна, украсен с цветя, балони и детски усмивки по повод Международния ден на цветята. На импровизирана изложба под открито небе, кметът Иван Кадев и заместникът му Костадин Атанасов наградиха участниците в цветната инициатива "Да посадиш дърво и цвете", организирана от Община Банско. Десетки деца от Банско посадиха,..

публикувано на 02.07.20 в 17:47

Археологическият музей Сандански обявява прием за традиционната си лятна археологическа школа „Търсачи на старини“

Заниманията в школата по археология започват от 22.07.2020г . Приемат се бъдещи археолози от 9 до 15 години. Предварителното записване е до 20.07. на тел. 0892 253 176 .    " Тази година сме подготвили много нови приключения за нашите млади археолози. Те ще разплитат загадки под „Знакът на търсача“, търсейки отговори в старите архиви. Ще усвояват..

публикувано на 02.07.20 в 16:46

Футболен клуб „Пирин“ създаде и женски отбор

"Пирин" (Благоевград) оповести във Фейсбук страницата си, че създава и женски футболен отбор. "Следвайки един от нашите водещи принципи, свързан с равноправието между половете, създадохме женския футболен отбор „Пирин Лейдис". За да попълним своите редици, имаме удоволствието да обявим кастинг за нови състезателки“, заявиха от благоевградския..

публикувано на 02.07.20 в 16:45

Дете на 4 години от детско заведение в Кюстендил е с доказана положителна проба за коронавирус

Дете на 4 години, посещаващо детска ясла в Кюстендил, е с доказана положителна проба за коронавирус, съобщи на брифинг кметът на града Петър Паунов. Контактните деца в групата са 18, на които утре предстои да бъдат взети проби за изследвания.  Изследвани ще бъдат и четиримата души от персонала на детското заведение, които ще останат под карантина,..

публикувано на 02.07.20 в 15:47

7 млн. лева са необходими за реконструкцията на довеждащия водопровод от помпена станция "Опалово"

Кметът на Радомир Пламен Алексиев иска от МРРБ целево финансиране в размер на близо 7 млн. лева за реконструкцията на довеждащия водопровод от помпена станция "Опалово", съобщи общинският пресцентър. До министерството е изпратено писмо, към което са приложени копия на разработения инвестиционен проект и количествено-стойностни сметки. Реконструкцията..

публикувано на 02.07.20 в 15:43
Лъчезар Кацарски (1962 – 2020)

На 4 юли ще бъде поклонението пред актьора Лъчезар Кацарски

Поклонението пред Лъчезар Кацарски ще се състои на 4 юли 2020 (четиридесет дни от смъртта), от 17:00 ч. в Драматичен театър "Никола Вапцаров" – Благоевград.    Вход към поклонението:  централно фоайе на голяма зала. "За да изпратим духа му от този свят така, както той би искал." – се посочва в съобщението, което трупата на Драматичния..

публикувано на 02.07.20 в 15:34