Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Мечи крос - Белица - 2019“ събира отново любители на спорта и природата


Тази година, отново решихме да направим „Мечи крос - Белица - 2019“, за четвърти път, като пробегът ще бъде на две дистанции. Първата ще бъде на 4 км., тръгва се от центъра на Белица, в събота, в 10.30 ч. Това е по-кратката дистанция, която е предназначена най-вече за децата. Втората дистанция е 12.7 км. , тя е малко по-трудна и е предназначена за по-напредналите. В състезанието може да се включи всеки, който желае, няма ограничения“ - съобщи за Радио Благоевград Величка Тричкова, отговаряща за връзките с обществеността в Парка за танцуващи мечки край Белица, един от организаторите на „Мечи крос - Белица“. 

   Съорганизатори на събитието са и Община Белица, Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга“, Фондация „Четири лапи“ и читалище „Георги Тодоров 1885“.По трасето са предвидени подкрепителни пунктове, а здравословното състояние на бегачите ще бъде следено от медицински лица.

Снимка

  „За всички участници в състезанието сме предвидили поощрителни награди. Голямата награда е „Купата на кмета“, която ще бъде връчена на победителите в дългата дистанция-мъж и жена. Предвидили сме и награди за децата, както и за всички участници в кроса-безплатно посещение на Парка за танцуващи мечки“ - коментира още Величка Тричкова.

  По думите й, в миналите издания на „Мечи крос - Белица“ са участвали около 100 човека, организаторите се надяват и тази година да има, поне толкова състезатели, а защо не и повече.

Подробностите можете да чуете в интервюто на Биляна Славчева с Величка Тричкова

Снимка


Галерия

Вижте още

Д-р Емил Илиев: Нашият фестивал е на открито, на площада в Банско и нищо не би трябвало да го помрачи

По-големите фестивали в цял свят отстъпиха тази година и обявиха нулеви издания в резултат на кризата, която обхваща всички сфери на обществото със затварянето на публични пространства, отмяна на събирания и наложената социална дистанция. Ситуацията с вируса все още изглежда неясна и продължава да създава напрежение, но най-голямото лятно събитие у..

публикувано на 11.07.20 в 18:58
С Красимир Инински

Красимир Инински: На ринга винаги излиза истината

В благоевградската зала “Скаптопара“ завърши държавното лично отборно първенство по бокс за мъже. Отборът на „Пирин“ завърши с два сребърни и два бронзови медала. В най-леката категория – до 49 кг, Асен Караманов от „Пирин“ леко отстъпваше на европейския шампион по бокс за младежи Ергюнал Сабри от „Арда“ (Кърджали). Домакините спечелиха два..

публикувано на 11.07.20 в 16:40

„Пирин“ с реми срещу претендент за Първа лига

„Пирин“ (Благоевград) завърши наравно – 0:0 – с „Монтана“, в третата си приятелска среща от началото на подготвителния период. Двубоят се игра на стадиона в столичния квартал "Требич" и е трети поред без допуснат гол за благоевградския отбор. „Монтана“ ще участва в бараж за класиране в елита, който ще се проведе на 17 юли. Първо полувреме :..

публикувано на 11.07.20 в 13:30

Емануил Богоев спаси честта на „Пирин“

В благоевградската зала „Скаптопара“ завършиха полуфиналните срещи на Държавното лично отборно първенство по бокс за мъже и Купата на България. В категория до 49 кг Асен Караманов от „Пирин“ (Благоевград) се класира за финала без бой след отказване на съперника му Венцислав Маринов от „Червен бряг“.  Утре той излиза за златния медал срещу Сабри..

публикувано на 10.07.20 в 18:25

На 16-ти юли съдът ще решава остава ли разрешителното за горене на отпадъци от ТЕЦ „Бобов дол“

Досега министърът на околната среда и водите Емил Димитров два пъти посети община Бобов дол и причините за това бяха свързани със замърсяванията, предизвикани от горенето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“ и липсата на вода в две от селата в района – Палатово и Баланово.  Засега община Бобов дол няма проблеми с водоснабдяването. Това заяви в интервю..

публикувано на 10.07.20 в 18:19

Избраха новите младежки делегати на страната в ООН

Новите младежки представители на България към ООН с мандат 2020-2021 година са Кристиана Стоянова и Тодор Рогошев. Това стана ясно днес след провеждането на финалния четвърти кръг от националния конкурс за избор на младежките ни делегати. Заместник-министърът на външните работи Милен Люцканов приветства новата двойка делегати по време на..

публикувано на 10.07.20 в 18:14
 Анна Начева

Вместо хората да отиват при книгите, книгите отиват при хората

Оказва се, че в дните на социална изолация, заради коронавируса, интересът към четенето и книгите не е намалял, напротив. „Наши читатели споделят, че в тези дни са прочели много повече книги, гледали са повече хубави филми и са слушали повече приятна музика. Тоест, това беше време за повече култура“ – коментира за Радио Благоевград Анна..

публикувано на 10.07.20 в 12:59