Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мотористи от цяла България и съседните страни се събират на мотосъбор „Предел 2019“

За 13-а поредна година местността „Предел“ събира стотици рокери и мотористи на мотосъбор „Предел 2019“. Събитието започва тази вечер и ще продължи до 21 юли. Организатори са мото клуб „Пирински вълци“, със съдействието на Община Разлог.

Очакваме много гости, мотористи, не само от България, но и от съседните Македония, Сърбия и Гърция“, каза за Радио Благоевград Методи Методиев – Вожда от мото клуба – организатор.

СнимкаТази вечер след официалното откриване на сцената ще се изявят групите „Джанките (Бяло фередже)“ и Цунами Рок бенд.

Програмата продължава в съботния ден. В 12:30 часа ще се проведе водосвет за здраве, ще бъде осветен и раздаден курбан. От 13.30 часа започва традиционната почетна обиколка на град Разлог, след която майстори на стънта ще покажат своите умения на отсечката в началото на града. Мотосъборът продължава в следобедните часове на „Предел“, където игрите ще бъдат съпроводени и с награди за най-добрите. Вечерта на сцената ще излязат групите „CATORGA“ и „ЕР ГОЛЕМ“.

По време на събора няма да се допуска форсиране (прекъсвачи) на мотори извън игрите“, предупреждават организаторите.

За безпроблемното протичане на събитието са осигурени полицейски и медицински екипи.


Галерия

Вижте още

Утре празнуваме Деня на народните будители

"Министерството на народното просвещение определя деня 1 ноември, деня на св. Йоан Рилски, за празник на българските будители, за празник, да го наречем, на големите българи, чрез който празник, уреден планомерно и системно, да се обединяват всички усилия в това направление, като тоя ден се превърне в култ на българския народен гений: отдавайки почит към..

публикувано на 31.10.20 в 14:12

Иван Милушев: Благодарение на изложбата "Струма", в Перник, Благоевград и Кюстендил израснаха великолепни групи художници

Това каза днес преди откриването на зоналната изложба "Струма" директорът на Градската художествена галерия в Благоевград художникът Иван Милушев. "Само в Благоевград от моето поколение вече има 10-12 художника, които са добре познати в цялата страна. Можете да чуете цялото интервю на Валентин Дишев с Иван Милушев: Това е осмото издание на..

публикувано на 31.10.20 в 13:34

Михаил Неделчев: Самоубийството на Яворов не е акт на слабост, а на сила

Това заяви проф. Неделчев в предаването на Радио Благоевград за събитията в литературата и литературата като събитие "Страници", излъчвано всеки петък, след новините в 21 часа.  "Всяка национална култура трябва да има своя трагически поет, за да бъде значима. Без трагиката, която поетът дава, културата няма драматична сериозност. Тррагиката е нещо,..

публикувано на 30.10.20 в 23:17

Следващото заседание на Общинския съвет в Благоевград трябва да бъде на 27-ми ноември

Една от причините за отлагането на поредното заседание на Общинския съвет в Благоевград е пандемията от COVID-19, но отдавна в работата на Общинския съвет има сериозен проблем с липсата на сътрудници.  По принцип документите за заседанията на съвета, на комисиите, оформянето на решенията и на протоколите са необходими четирима сътрудници. От..

публикувано на 30.10.20 в 17:26

Трябва да се вземат мерки за чистотата на въздуха

През последните дни преминаващите по второкласния път между Дупница и Кюстендил виждат черните кълба дим, които се вият над високия комин на ТЕЦ „Бобов дол“.  Според специалистите това са кълба дим, които се получават при изгарянето на мазут. Той служи за разпалване пещите. Това обяснение не се приема от еколозите – това потвърди в интервю за..

публикувано на 30.10.20 в 17:20

Поздрав за Деня на народните будители през погледа на учениците

По нестандартен начин, учениците от Националната хуманитарна гимназия „Свети Свети Кирил и Методий“ в Благоевград отбелязват тази година Деня на народните будители. Заради въведеното онлайн обучение, част от инициативите, посветени на празника, също са онлайн. На сайта на учебното заведение и в социалните мрежи са публикувани видео изпълнение на..

публикувано на 30.10.20 в 13:52

След контакт със заразен с коронавирус – какви са стъпките?

Рекорд след рекорд - заразените с коронавирус в страната ни нарастват през последните седмици, а здравната ни система започва да се задъхва. Ако до преди месеци само бяхме чували, че някъде в България има заразени, то днес почти всеки познава хора, които са болни или са били заразени. Температура, кашлица, загуба на вкус и/или обоняние, хрема,..

публикувано на 29.10.20 в 16:14