Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Полицията в Симитли на крак заради нови атаки на телефонни измамници

Снимка: БГНЕС

Цял ден полицията в Симитли е по сигнали за телефонни измами. Няколко опита за ало измами са направени само в днешния ден. 

Участък Полиция – Симитли предупреждава населението на общината за пореден път и апелира да не се доверявате на непознати. При схемата измамниците се представят за полицаи, които разследват телефонни измами.

От Полицейския участък напомнят на жителите да не се доверяват на всякакви телефонни обаждания. Униформените предупреждават за съхраняване и опазване на личното имущество (пари и ценности), защото се получават анонимни телефонни обаждания, като на хората се заявява, че имат нужда от пари за спешна операция, получаване на колети, внасяне на гаранции, печалби от томболи или телевизионни игри, предоставяне на социални помощи и ремонт на жилища, наемане на квартира, наеми на познат, представят се за полицейски служители и други. 

При такива обаждания сигнализирайте веднага на телефон 112, напомнят от полицията.


Вижте още

Общинският съвет в Кюстендил ще разгледа предложение за оптимизация на мрежата от общински основни училища в общината

36 докладни  са включени в дневния ред за предстоящото заседание на Общински съвет – Кюстендил,Заседанието ще започне от 14.00 часа в залата на общината. Съветниците трябва да изберат зам.-председател на Общински съвет. На заседанието днес, общинският съвет ще разгледа отчета за изпълнение на Общинската програма за опазване на околната среда за 2019..

публикувано на 27.02.20 в 10:22

Среща с професор Христо Пимпирев се състоя в Кюстендил

Среща с професор Христо Пимпирев под мотото "Училище на възрастта на континент" се състоя снощи в кюстендилското читалище "Братство". Срещата беше организира във връзка с 200-годишния юбилей на Първо основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Кюстендил и 200-годишнината от откриването на Антарктида. С инициативата започнаха и поредицата от..

публикувано на 27.02.20 в 10:12

Кюстендилският окръжен съд остави в ареста брат и сестра заради обвинение в производство и съхранение на наркотици

Кюстендилският окръжен съд остави в ареста с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" брат и сестра, обвинение в производство, преработка и съхранение на наркотици, с цел продажба.  Йордан Джипов на 23 г. и 31-годишната му сестра Ралица Стоилкова бяха задържани с полицейска мярка, след като криминалисти от полицейското управление..

публикувано на 27.02.20 в 10:06

Форум за висшето образование ще се проведе в Кюстендил

Форум за висшето образование ще се проведе в Кюстендил. Организатори са Центърът за подкрепа за личностно развитие, Обединеният детски комплекс и Центърът за кариерно ориентиране. Във форума ще участват и представители на учебни заведения от страната. По време на форума учениците ще бъдат консултирани по въпроси, свързани с приема в учебните..

публикувано на 27.02.20 в 07:45

В Благоевград ще заседава Облaстният медицински съвет

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов ще проведе днес среща с представители на всички здравни институции и заведения на територията на областта, за да бъдат предприети спешни мерки срещу разпространението на коронавируса. Срещата ще се състои от 13.30 часа в Областната администрация в Благоевград.

публикувано на 27.02.20 в 07:44

Увеличение на облачността с превалявания от дъжд

Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. От запад на изток облачността ще се увеличава и вплътнява, ще има валежи от дъжд, които привечер в Западна България ще преминат в сняг; възможни са и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, в повечето райони и силен. С него ще нахлува студен въздух и температурите ще се..

публикувано на 27.02.20 в 07:44

За феномена Виктор Орбан – между омразата и обожанието

Днес народният представител и бивш конституционен съдия Георги Марков, една от знаковите политически фигури на българския преход, представи  в Благоевград своята книга „Феноменът Виктор Орбан”. Тази среща - разговор, изпълнила конферентната зала на хотел „Монте Кристо” с десетки негови почитатели и стари приятели, е част от обиколката му в..

публикувано на 26.02.20 в 19:34