Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изготвят експертен доклад за ремонта на моста на АМ "Струма при Дупница

Участъкът от автомагистрала „Струма“, между Дупница и Бобошево, е компрометиран сериозно след пожара вчера и остава затворен за неопределено време. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ след приключване на първоначалния оглед на място от експерти на Института по пътища и мостове и фирмата-изпълнител на отсечката. Агенцията е сезирала прокуратурата за нерегламентираното депо за вторични суровини на голям терен под на магистралата и ще предяви иск за покриване на щетите от фирмата. Кметът на Дупница Методи Чимев обяви, че от месец април е сигнализирал институциите за проблема, но ефективна реакция не е имало.

Тонове отпадъци има под виадукта на магистралата. Освен пластмаса и хартия, има и грамада от неизползвани лекарствени опаковки на завода в Дупница. От Пътната агенция са поставили ултиматум за тяхното премахване в кратки срокове, а заради огромния пожар вчера председателят на УС е разпоредил проверки в цялата страна. Има сериозни поражения по носещите конструкции на съоръжението е установил първоначалния оглед на експертите днес.

Вече са предприети и действия по отнемане на лиценза на фирмата за изкупуване и преработка на вторични суровини. Дружеството има наложени сериозни глоби  от РИОСВ-Перник за нарушения.

СнимкаГалерия

Вижте още

Коронавирус: пазете се от измами и нечестни практики онлайн

Европейският съюз предприема действия срещу онлайн търговци, които използват кризата с коронавируса, за да продават фалшиви лекарства или да повишават цените. В условията на самоизолация и социално дистанциране все повече се развива онлайн пазаруването. Тази тенденция обаче се използва и..

публикувано на 10.04.20 в 13:49

Засечена е фалшива страница на Агенцията по заетостта във Фейсбук

Министерството на труда и социалната политика апелира гражданите да използват единствено официална страница на Агенцията по заетостта във Фейсбук. Тя се нарича "Агенция по заетостта". (@EmploymentAgencyBulgaria), администрира се от самата институция и публикува достоверна информация -  https://www.facebook.com/EmploymentAgencyBulgaria/. От Агенцията по..

публикувано на 10.04.20 в 13:41

Следващата седмица ще дезинфекцират контейнерите за смет в Благоевград

Общинската фирма „Биострой“ продължава дезинфекцията на Благоевград, която беше разпоредена от Общинския кризисен щаб заради епидемичната обстановка. В момента се пръскат тротоари, алеи и пейки, а следващата седмица ще бъдат пръскани и контейнерите за битови отпадъци. Това каза за Радио Благоевград управителят на „Биострой“ инж. Васил Бачев. От..

публикувано на 10.04.20 в 13:30

Ще оборудват Дневния център за деца и младежи с увреждания в Сандански

По предложение на кмета на Община Сандански Атанас Стоянов, което беше прието единодушно на заседание на Общинския съвет, общината кандидатства по проект за оборудване и обзавеждане на материалната база на Дневния център за деца и младежи с увреждания. В рамките на проекта се предвижда да се поднови част от материалната база на Центъра, открит..

публикувано на 10.04.20 в 11:18

Бюрото по труда в Благоевград разкрива Изнесено работно място

Дирекция „Бюро по труда“ – Благоевград уведомява своите бъдещи клиенти, които желаят на място да ползват услугите на  Агенцията по заетостта, че със съдействието на Областния оперативен щаб в Благоевград, от 10 април до приключване на въведеното извънредно положение в страната, разкрива Изнесено работно място в залата на Клуба на пенсионера,..

публикувано на 10.04.20 в 10:47

Служителите на ЮЗДП даряват 50 000 лева лични средства в битката срещу коронавируса

Югозападното държавно предприятие Благоевград се включва в дарителската кампания на Министерството на здравеопазването в борбата срещу COVID-19. Горските служители от всички териториални поделения и централно управление на предприятието даряват лични средства в размер на 50 000 лв. в подкрепа на българските медици. Във връзка с призива на..

публикувано на 10.04.20 в 10:09

Новият пациент с COVID-19 в кюстендилската болница е 69-годишен мъж

 Новият пациент с COVID-19 в кюстендилската болница е 69-годишен, съобщиха от Областния кризисен щаб в Кюстендил. Той е постъпил в болницата в Кюстендил преди два дни, с бронхопневмония, уточни директорът на здравното заведение д-р Александър Величков.  Болницата днес е превела пари за купуването на нов респиратор за здравното заведение, след..

публикувано на 10.04.20 в 09:58