Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пожарът в местността „Сухото езеро“ е ликвидиран

Снимка: БГНЕС

Пожарът, който възникна на 14 септември в местността „Сухото езеро“ на територията на природен парк „Рила“, е ликвидиран тази сутрин. Той обхвана площ от около 10 дка. 

Горяха клек, бял бор и мура, пожарът бе гасен от екипи на РДПБЗН, Югозападно държавно предприятие, служители на Рилски манастир, на природен парк „Рила“ и Национален парк „Рила“, доброволци,  хеликоптер от авиобаза „Крумово“. 

В момента на място са около 45 души пожарникари, горски служители, служители на природния парк. Причините за възникването на пожара са в процес на установяване.


Вижте още

Залесяват 22 декара в местността Средна Ридина край село Горно Хърсово

Община Благоевград кандидатства с проектно предложение по подмярка 8.1 „Залесяване и поддръжка“ от мярка 8 „Инвестиции в развитие на горските райони и подобряване жизнеспособността на горите“ на Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 . Проектът е с наименование „Залесяване на площи – общинска собственост в община Благоевград“ и..

публикувано на 21.10.20 в 16:51

Сандански – кандидат за европейски град на спорта 2021

Кметът на Община Сандански – Атанас Стоянов представи на онлайн заседание днес кандидатурата на град #Сандански за Европейски град на спорта 2021. Пред членовете на Управителния борд на ACES Europe бе презентирана кандидатурата на общината, като решението за избор на Европейски град на спорта за 2021 г. ще бъде обявено в началото на месец ноември...

публикувано на 21.10.20 в 16:43

Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ представиха „Фолклорна разходка“

Студенти от класа на доц. д-р Бинка Добрева, гл.ас. д-р Мариана Манолева и гл. ас. д-р Валери Димчев представиха концерт „Фолклорна разходка“. Събитието, част от Националния студентски фестивал на изкуствата, бе открито от артистичния директор на фестивала проф. д-р Емил Куков. Приветствия към участниците в концерта отправи и..

публикувано на 21.10.20 в 16:29

РЗИ – Благоевград от утре отново ще издава направления за PCR тестове

От утре РЗИ – Благоевград подновява услугата по издаване на „Направление за медико-диагностична дейност“ (бланка МЗ-НЗОК № 4а) на здравно-осигурени лица за изследване на „полимеразна верижна реакция за доказване на COV1D-19“, към изпълнители на медицинска помощ, с които НЗОК има сключени договори, съобщават от инспекцията. За предоставяне на услугата..

публикувано на 21.10.20 в 15:59

Жена се самозапали в Кочериново

 Жена от град Кочериново е с тежки изгаряния и реална опасност за живота, след като се заляла с бензин и се запалила. В момента лекарски екипи от Благоевград я реанимират.  41 годишната жена пламнала пред очите на съседи в района на стадиона в Кочериново. На помощ се притекли намиращите се наблизо хора, след минути дошъл и екип..

публикувано на 21.10.20 в 15:51

Районна прокуратура – Благоевград започва проверки за спазване на противоепидемичните мерки

Във връзка с усложнената епидемична обстановка в района на гр. Благоевград, от днес, 21.10.2020 г., Районна прокуратура – Благоевград започва ежедневни и денонощни проверки за спазване на утвърдените със заповед на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки.   Във фокуса на проверките са търговските обекти, обществените места и транспорт...

публикувано на 21.10.20 в 15:41

„Мегалитните светилища през очите на боговете" представиха в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Фотоизложба „Мегалитните светилища през очите на боговете" бе открита днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“, съобщиха от Пресцентъра на ЮЗУ. Събитието, организирано от Университетския научноизследователски център за древни европейски и източносредиземноморски култури, е част от програмата на Националния студентски фестивал на..

публикувано на 21.10.20 в 15:06