Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Разрешени са проблемите с безопасното движение в района около 5-то средно училище в Благоевград и със светофара в кв.“Струмско“

Това стана ясно от разговора в студиото на Радио Благоевград с управителя на Общинското предприятие „Благоевград инвест“ Венцеслав Атанасов, както и с временно изпълняващия длъжността началник на сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР ст. инспектор Славчо Ангелов.

Жители на Благоевград поставиха пред Радио Благоевград конкретни проблеми с неправилно поставени пътни знаци, които объркват създадената организация на движението и стават причина за катастрофи. Според управителя на Общинското предприятие поставянето на знаците е станало след решение на Общинската комисия по безопасно движение и са спазени законовите продедури. Началникът на сектор „Пътна полиция“ допълни, че в този район не са ставали тежки катастрофи.

Поставянето на нов светофар на входа на кв.“Струмско“ е съобразено с изискванията. Направено е проучване с какво времетраене трябва да бъдат сигналите на светофара. Според специалистите светофарът решава всички проблеми на безопасното движение.

Чуйте анкети с жители на двата района, както и разговорите с Венцеслав Атанасов- управител на Общинското предприятие „Благоевград инвест“, както и със ст. инспектор Славчо Ангелов временно изпълняващ длъжността началник на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР Благоевград.

Чуйте звуковия файл...

Галерия

Вижте още
Мая Падарева

Читалищният деец Мая Падарева получи престижното отличие „Златен век“

  Дългогодишният секретар на Народно читалище „Георги Тодоров – 1885“ в Белица Мая Падарева, бе удостоена с Грамота „Златен век“, за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност. Припомняме, че престижното отличие се присъжда от Министерството на културата, по повод 24 май, на дейци от различни..

публикувано на 28.05.20 в 15:43

СЗО:Българчетата на първите места по тютюнопушене, употреба на алкохол, канабис и ранен старт на сексуалния живот

Българските юноши са на първите места по тютюнопушене, употреба на алкохол и канабис и ранен старт на сексуалния живот. Това показва доклад на Световната здравна организация за здравното поведение на 11-15-годишни в Европа. “ За съжаление това го виждаме от години вече, как в България духовната нищета, духовната криза опустошава живота на младите..

публикувано на 28.05.20 в 15:14

Многодневни трудови договори вече и в тютюнопроизводството

„Заради благоприятните климатични условия, Кампанията по разсаждането на тютюна тази година върви много добре. До ден се очаква да бъдат разсадени на 100 % предвидените за целта площи. Вече е приключило разсаждането на едролистните сортове „Басми“ и „Бърлей“ – съобщи за Радио Благоевград Цветан Филев, председател на Националната асоциация на..

публикувано на 28.05.20 в 14:33

Повече храни от фермата до трапезата

По-голямо търсене и предлагане на биологични продукти, както и насърчаване на биологичното земеделие, са сред основните акценти в новата Стратегия „От фермата до трапезата“ на Европейската комисия. Амбициозните мерки ще гарантират, че здравословното хранене ще е по-лесно приложимо за гражданите на Европейския съюз, включително ще бъде подобрено и..

публикувано на 28.05.20 в 14:31

Иновативно сътрудничество – два факултета с общи нови специалности в ЮЗУ

За да отговорят на новите изисквания на пазара на труда, на все по-динамичните и променящи се условия, два от факултетите на Югозападния университет „Неофит Рилски“ обединиха усилия и създадоха две нови съвместни програми. „Славянски език (руски) и туризъм“ и „Чужд език и бизнес администрация“ са дело на ръководствата на Филологическия и..

публикувано на 28.05.20 в 13:20

“Златен век“ за непослушното старо момче от Петрич

    Най-големият шоумен във Варна – Кирил Аспарухов, бе отличен с наградата „Златен век“. Призът на Министерството на културата той получава заради изявите и инициативите си в културния живот на Варна, като те имат национална и европейска значимост. През годините, дали ще го видим като водещ на филмовия фестивал „Любовта е лудост“, на шампионати по..

публикувано на 28.05.20 в 11:56

Възнесение Господне е!

Десетки миряни изпълниха храма „Въведение Богородично“ в Благоевградза да отбележат църковния празник Възнесение Господне (Спасовден). Всички те дойдоха за да се помолят най–вече за здраве и благоденствие, с мисъл за най-близките и обичани хора.Част от посетителите на църквата имаха личен повод да празнуват, почитайки имения ден на свои роднини...

публикувано на 28.05.20 в 10:44