Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Рупите отбелязаха 25 години от изграждането на храма „Света Петка Българска“


Преди 25 години  в местността Рупите, където Ванга посрещаше  и лекуваше болката на хиляди хора, по заръка на пророчицата беше изграден храм  „Света Петка Българска“. 

С празнична литургия, курбан за здраве и откриване на  експозиция с иконите, дарени на  Ванга и на черквата, беше отбелязан този четвърт век история на вярата и надеждата.  Всеки пристъпва към това свято място със своята история, болка, надежда  и благодарност към Ванга. 23 години след кончината на пророчицата, хората продължават да усещат нейното присъствие на Рупите. 

Вратите на черквата „Света Петка“  тази сутрин отвори оперната певица Красимира Лазарова, която живее в Италия. Черквата „Света Петка“ беше осветена две години преди кончината на Ванга. Космическото място Рупите е онова, от което един ден всички ще имате нужда. Пазете го, грижете се за него и за душите си – пророчество, което се сбъдва, споделя Иван Драмов, председател на фондация „Ванга“.


Галерия

Вижте още

Заедно за Гери: Фенове на Левски организират благотворителен турнир

Гергана Деренцева, учител в ПГИ "Иван Илиев" Благоевград страда от туморно образование в мозъка, със следоперативни усложнения, което налага извършване на нова спешна медицинска интервенция в болница в Турция . “Клуб на привържениците на ПФК ЛЕВСКИ 1914 Благоевград“ организира тази неделя (4.10) от 9:00 часа благотворителен футболен турнир..

публикувано на 30.09.20 в 20:20

Иска се оставката на началника на Районното управление на МВР в Дупница

Информацията за изчезването на Янек Миланов от Дупница е подадена от МВР едва на четвъртия ден след сигнала за изчезването.  В районното управление на МВР в Дупница е имало информация през цялото време, но тя не е подадена публично. Освен това не е започнало и издирването.  Знае се, че в подобни случаи трябва да се реагира в първите 24 или..

публикувано на 30.09.20 в 17:44

Доц. д-р Иванка Станкова: Засилен е интересът към докторските програми

„Само за седмица имаме 15 подадени документи за участие в конкурси за докторски програми.Това не е присъщо за този месец на годината. Обикновено кандидатите подават документи в последните дни“ – сподели новата тенденция доц. д-р Иванка Станкова, заместник-ректор по научно-изследователската дейност и докторантското развитие в ЮЗУ „Н. Рилски“..

публикувано на 30.09.20 в 12:40

Хората с увреждания намират социална и икономическа подкрепа в ТПК

Фестивал под надслов „125 години ТПК – в подкрепа на хората с увреждания“ се проведе в Благоевград. Домакин бе Югозападния т университет „Неофит Рилски“ , а поводът – 125 години  от създаването на първата Трудово – производителна кооперация (ТПК) в България. Още от своето създаване , производителните кооперации са важен фактор..

публикувано на 29.09.20 в 19:48
Д-р Г. Маждраков

Д-р Г. Маждраков, кардиолог: Сърцето боли, не губете време, а потърсете специалист!

Днес е Световния ден на сърцето. По традиция на 29 септември всяка година Световната сърдечна федерация чества този ден. Неговата цел е да информира хората по света за опасността от сърдечни болести, високата смъртност, до която водят и начините за превенция. В България тази година той се провежда под мотото „Използвай сърцето си, за да победиш..

публикувано на 29.09.20 в 14:44

Още ученици и учител с COVID-19 в Пиринско, огнище в два шивашки цеха в Благоевград

Увеличават се случаите сCOVID-19 в Благоевградска област – 169  са новоинфектираните  през изтеклата седмица. За предходната те са 145.  22-ма са хоспитализирани, на домашно лечение  – 147 лица. В интензивния сектор са 5 пациенти в средно тежка форма, 38 са излекуваните. В здравния час на Радио Благоевград обобщението направи д-р Веселка Мончева,..

публикувано на 29.09.20 в 12:59

Как работи коучинг подходът в родителството?

Много често родителите се нуждаят от съвет, подкрепа или една добра дума. На помощ в такъв момент е коучът. Това е човек, който помага на родителя да открие отговорите, които са в него, ресурсите, които са му необходими за решаване на конкретното предизвикателство, както и да се наслади пълноценно на удоволствието да е родител. „..

публикувано на 29.09.20 в 11:09