Община Гърмен започна работа с ново ръководство


С тържествена клетва в читалище „Искра 1924“ започна първата сесия на новоизбрания кмет на Община Гърмен Феим Иса, новите общински съветници и кметовете на населени места.

Заседанието беше открито от областния управител Бисер Михайлов с думите: „Сигурен съм, че няма да пожалите сили дадените от вас обещания да бъдат изпълнени. Успешен и спокоен мандат. Бъдете здрави и спазвайте закона за местното самоуправление, за да продължи Община Гърмен своето развитие.“ 

 Председателят на ОИК – Гърмен Катя Кардашева връчи удостоверенията на новоизбраните кмет на Общината, общински съветници и кметове на населени места. Първото заседание бе водено от най-възрастния общински съветник от ПП „Ние, гражданите“ Ахмед Башев. 

Досегашният кмет Минка Капитанова връчи на новия Феим Иса символа на общината – огърлица, с посланието да я пази и да надгражда всичко, което е направено до момента. „Огромно благодаря на всички за доверието. Всичко, което сме поели като ангажимет, ще бъде изпълнено“, каза новоизбраният кмет след положената клетва. 


 За председател на Общинския съвет с пълно единодушие 17 от 17 „за“ бе избран Денислав Шенгов от местна коалиция ГЕРБ (Български земеделски съюз). 

Разпределението на съветническите места в местния парламент е следното: петима от ДПС, четирима от местна коалиция ГЕРБ (Български земеделски съюз), трима от ПП СДС, по двама от партия „Зелените“ и коалиция „Ние, гражданите“ и един от ПП „Български демократичен център“. 

Феим Иса от Движението за права и свободи получи 61,66 % доверие на втори тур на местните избори срещу 37,20 % за досегашния кмет Минка Капитанова.


Още снимки можете да видите в "галерията", в звуковия файл – да чуете репортаж на Елеонора Тахова, а кратко видео – тук – > 


Галерия

Вижте още

Гл. ас. д-р М. Баймакова от ВМА: Правилната термична обработка на месо и храни е най-важна, за да се избегне салмонелата

„ При салмонелата говорим за голяма група заболявания, причинени от бактериите салмонела, които се срещат както при човека, така и при множество диви и селскостопански животни – птици, влечуги, земноводни. Т.е. този бактерии е навсякъде около нас. Намира се в гастроинтестиналния тракт на животните и хората, които за заразени или заразоносители..

публикувано на 10.12.19 в 14:39

Два нови случая на Африканска чума по свинете в Благоевград, въвеждат ограничителна зона

Нови два случая на Африканска чума по свинете са установени в района на две благоевградски села. Те са при диви прасета, отстреляни в Държавно ловно стопанство Благоевград, в района на Селище и Бучино. Това съобщи днес на пресконференция д-р Михаил Бащавелов – директор на ОДБХ-Благоевград, след заседание на Областната епизоотична комисия...

публикувано на 10.12.19 в 11:33

Помощниците на Дядо Коледа изработиха сувенири за благородна кауза

Коледни звезди бяха първите сувенири, които изработиха учениците, в първия ден на Работилницата на Дядо Коледа, която отвори врати в Градската художествена галерия в Благоевград. Всички изделия, които ще изработят през седмицата малките помощници на белобрадия старец, ще бъдат дарени за благотворителния базар „Добрият дарява надежда“, който ще..

публикувано на 09.12.19 в 15:24

Популярното музикално семейство Мими Иванова и Развигор Попов с нова коледна песен

Певицата Мими Иванова и композиторът Развигор Попов създадоха нова песен посветена на Коледа. Песента е в изпълнение на децата от вокална група „Талантите“, помагат им и популярни изпълнители на български фолклор. За Радио Благоевград Мими Иванова разказа, че децата са се справили чудесно по време и на работата към видеото на песента. Успели..

публикувано на 08.12.19 в 15:17

Две европейски институции дадоха зелен сигнал за изграждането на автомагистрала „Струма“

Постоянният комитет към Бернската конвенция на Съвета на Европа реши да не отваря досие по въпроса за трасето на автомагистрала „Струма“ през  Кресненското дефиле. Той остава като „възможен файл“, както е било и досега. Информацията е на Министерството на околната среда и водите. Има препоръка да се изпрати мисия на място, чиято задача ще бъде..

публикувано на 06.12.19 в 16:06

Отровено кученце бе спасено от доброволци в Благоевград

    Доброволци от Благоевград помогнаха за спасяването на отровено бездомно кученце и показаха, че доброто съществува и сплотява хората не само по Коледа. За случая сподели Мария Младенова от Благоевград, която е открила в безпомощно състояние кученцето в района на ветеринарната клиника в квартал "Струмско". По същото време през мястото случайно..

публикувано на 05.12.19 в 13:05

С около 3 лева по-скъпа е спрямо миналия декември „потребителската кошница“

 „Увеличението е с около 3 лева на годишна база, като продуктите, които са с по-високи равнища към момента, са свинското месо – чиято цена на едро е около 9 лева, леко повишена цена има и при сиренето и кашкавала. Стабилитет в цените има при яйцата, олиото и захарта. Леко поскъпване, с около 3 %, има при пилешкото месо, защото много хора може би..

публикувано на 05.12.19 в 12:04