Гледайте на живо

Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обемът на язовир "Студена" е в критичния минимум

Най-драматично е положението в Перник, където захранващият града язовир „Студена“ е почти празен.
Снимка: БТА

Във връзка с информация в някои медии, че Перник разполага с вода само за 10 дни, от Пресцентъра на Община Перник уточняват, че в рамките на около 10 дни ще започне да се черпи вода от основния изпускател на язовира. „Тя е годна за питейни нужди и може да бъде пречистена от пречиствателната станция, е установено при направения през изминалато лято тест“, се казва още в прессъобщението. Освен това, според разчетите на местното „ВиК“, в язовир „Студена” вода ще има до месец април. 

 На заседание на комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране към Столичния общински съвет, кметът на община Перник Станислав Владимиров каза, че транзитът на вода от язовир „Белмекен“ през София е възможност за справяне с кризата в Перник. По думите му, предприетите досега мерки за увеличаване на притока към язовир „Студена” не са дали така очаквания ефект. „В момента обемът на водоема е в критичния минимум, затова трябва да работим по тази връзка и останалите дългосрочни мерки“, заяви Владимиров.


Вижте още

Търсят доброволци за потушаването на пожара в село Бучино

Община Благоевград отправя призив към доброволци да се включат в потушаването на пожара в село Бучино, който възникна днес следобед в населеното място. Огнената стихия продължава да бушува и се налага повече хора да участват в гасенето й.  Доброволците трябва да са облечени с памучни дрехи – с блузи с дълъг ръкав, да не са с къси панталони, както и да..

публикувано на 25.07.21 в 19:17

Възстановено е движението а в тунела при село Железница

Възстановено е движението по път I-1 Симитли - Кресна в тунела при село Железница, при км 370, в посока София. Трафикът временно се осъществяваше в една лента поради ПТП.

публикувано на 25.07.21 в 18:37

Горят складове в Кресна

Голям пожар възникна в два склада на територията на Кресна. Складовете се намират в непосредствена близост до гарата, съобщи за Радио Благоевград кметът Николай Георгиев.  Към 18 ч. една пожарна кола се намира в района на пожара, а към мястото пътуват още огнеборци, които трябва да се справят с огнената стихия. Не се знае откъде е тръгнал..

публикувано на 25.07.21 в 17:53

Пожар в село Бучино

Горят сухи треви и храсти близо до гробищата на  село Бучино, община Благоевград.  На място има екипи на пожарната, които се борят с пламъците, каза за Радио Благоевград кметският наместник Красимир Поповски.

публикувано на 25.07.21 в 16:46

Досъдебно производство за пожара на сметището край Дупница

  Районна прокуратура гр. Кюстендил образува досъдебно производство, за управление на отпадъци не по установения ред и с това се създаде опасност за живота и здравето на другите – престъпление по чл.353б от НК.   На 24.07.2021г., по повод възникнал пожар на отпадъци на сметището в гр.Дупница, задимяване на града и околните населени места, с което са..

публикувано на 25.07.21 в 16:19

Продължават усилията за пълно потушаване на пожара на сметището край Дупница

    Огнеборците продължават работа за пълно потушаване на пожара, възникнал на сметището край Дупница. От снощи огънят е загасен, но продължава да дими. Въпреки това не е отчетено замърсяване на въздуха в района на сметището, обявиха от Министерството на околната среда. Гасят се локални огнища в дълбочина, има осигурено постоянно дежурство..

публикувано на 25.07.21 в 14:25

Затварят пътя между селата Покровник и Падеш

Заради ремонт на пътя между селата Покровник и Падеш, в община Благоевград, отсечката ще бъде затворена за МПС във времето от 8 до 17 часа днес, както и от 20 часа тази вечер до 6 часа в понеделник сутринта. Ще бъдат пропускани само автомобили със специален режим на движение като спешната помощ, пожарната и полицията. В посоченото време пътят..

публикувано на 25.07.21 в 07:48