Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Радио Благоевград раздаде подаръци по повод 85-ия рожден ден на БНР

Повече българска музика и повече добри новини – това пожелаха на Българското национално радио жители на Благоевград, които получиха подаръци по повод 85-ия рожден на националната медия. Акцията бе организирана от екип на Радио Благоевград, което е част от голямото семейство на националното радио.

25 януари се счита за рождена дата на Българското национално радио, тъй като на този ден, през 1935 година, Цар Борис III издава указ, с който радиоразпръскването в България става държавна собственост.

„Слушам радиото от малка и сега, особено в колата, когато пътувам. Аз съм привърженик на българската музика, затова я слушам с удоволствие, слушам и чужда музика, но предпочитам родната, защото тя си е нещо наше, нещо родно.“ – коментира жителка на Благоевград и пожела на националното радио и на Радио Благоевград, да излъчват повече позитивни и добри новини.

Оказа се, че има и хора, които предпочитат да гледат телевизия, вместо да слушат радио. Това сподели един от по-възрастните жители на Благоевград, който призна, че е слушал повече радио в миналото. Той ни пожела да излъчваме повече хубава музика и забавни истории.

„Слушам с удоволствие и Българското национално радио и Радио Благоевград, има интересни рубрики и предавания, които интригуват жителите на областта и града. Не бих казала, че нещо липсва, програмата е достатъчно разнообразна и пълна. Пожелавам на националното радио дълголетие, за да може след още 85 години, да има слушатели, да се развива и да бъде все така актуално“ – сподели жителка на областния център.

 „Особено, когато съм на село, слушам постоянно радиото, то е с мен от сутринта до вечерта. Много харесвам музиката и това, че има възможност хората да се поздравяват. Пожелавам на работещите в радиото да сте живи и здрави и все така да Ви има“ – думи на жител на Благоевград, на когото също подарихме подаръци в акцията ни по повод 85-ия рожден ден на Българското национално радио.

Подробностите можете да чуете в репортажа на Биляна Славчева: 

Кратко видео може да видите тук:



Галерия

Вижте още

Шофьорите от селата ще пътуват с винетки до общинския център

Община Благоевград трябва да осигури допълнителни средства за поддържането на републиканските пътища, които водят от общинския център до селата в общината. Обявените от Агенция „Пътна инфраструктура“ суми са между 5 000 и 10 000 лева на километър.  При 45 км пътна мрежа между Благоевград и селата от общината, с които не ги свързва общинска пътна..

публикувано на 28.02.20 в 16:21

“Пирин“ гостува на „Локомотив“ (Сф) в мач без публика

Старши треньорът  на  “Пирин“ (Благоевград) Уорън Фийни коментира днес готовността на отбора преди утрешния му мач в столицата срещу "Локомоти" (София) от 21-я кръг на Втора футболна лига.  В състава на Пирин със сигурност няма да бъде страдащия от травма халф Руслан Иванов. Отсъствалият в предните мачове Контохристос със сигурност ще попадне в..

публикувано на 28.02.20 в 14:54

Стани осиновител на щъркелово гнездо

И тази година можете да станете осиновител на щъркелово гнездо, включвайки се в Кампанията „Осинови щъркелово гнездо – 2“, която организират Българското дружество за защита на птиците в Гоце Делчев и Читалище „Изгрев – 1930“ в село Баничан.  „Преди 1 година стартирахме тази кампания и причината беше убийството на щъркел в град Хаджидимово...

публикувано на 28.02.20 в 12:50
Румен Гечев

Проф. Румен Гечев: Свидетели сме на скандална манипулация с данните за икономически растеж на страната

Преди дни депутатът от БСП Румен Гечев, обвини от парламентарната трибуна властите в манипулации на статистиката за икономическия растеж на страната. Последва остра реакция от страна на ГЕРБ, които определиха твърденията на Гечев като фалшиви новини. По-късно от Нaциoнaлният cтaтиcтичecки инcтитут обявиха, че нe са сe мaнипулирaли дaннитe,..

публикувано на 28.02.20 в 12:08

Акция в Благоевград за набиране на донори на стволови клетки за Михаела

Кампанията в търсене на съвместими донори на стволови за лечението на 23-годишната Михаела Димитрова от Перник, се провежда в няколко града в страната, като на 29  ще се проведе в Стара Загора, Казанлък, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Асеновград, Кърджали, Плевен и Благоевград. Към Радио Благоевград в рубриката „Искам думата“ се обърна Коста..

публикувано на 27.02.20 в 16:56

Отвънка остарял... Отвътре млад...

 “ Не гарантирам, че това е последната ми книга “ – пише в предговора към най-новата си стихосбирка Недялко Йорданов. „ Ето че най-неочаквано проживях цели 80 години. Недопустима възраст за един поет, на когото му се иска да го запомнят млад. Лошото е, че ми се пише все така упорито, вместо да си изживея на спокойствие годините, които ми..

публикувано на 27.02.20 в 15:05

Как коронавирусът променя пътя между две държави

Новият коронавирус засегна 40 държави по целия свят. В Китай броят на жертвите бележи спад, но в Европа и Азия се заразяват все повече хора, пише днес френският вестник "Монд".  Заразените в световен мащаб са над 81 000, а смъртните случай са 2761 по последни данни на Световната здравна организация. Броят на заразените с коронавирус в..

публикувано на 27.02.20 в 14:52