Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Увеличава се цената за таксиметровите услуги в Благоевград

С 0.10 лв. се очаква да се завишават цените на таксиметравите услуги на територията на община Благоевград. Промяна в тарифите се предвижда и в останалите административни центрове на региона.

Регулацията е необходима както заради новата ставка на минималната работна заплата, така и заради увеличението на цените на енергийните носители – това каза в следобедния блок на Радио Благоевград на 28 януари, Росен Начев, управител на таксиметрова компания в Благоевград.

Пред водещата, Бойка Браткова, той освен че прогнозира какъв ще бъде скокът в цените на таксиметровите услуги, но и коментира как се развива секторът предвид новите икономически условия.

В слеващите седмици предстои да се внесе официално искане до ОбС – Благоевград, който да прецени в каква степен може да се промени досегашната Наредба за таксиметровите услуги на територията на общината.

Чуйте в звуковия файл разговора на Бойка Браткова с Росен Начев:


Вижте още

Отново в клас

Със заповед на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов след пролетната ваканция, от днес, 12 април, се възобновява присъственото обучение за учениците от 1-ви до 4-ти клас, 7-ми, 8 -ми и 10-ти клас . В 8-мо СУ „Арсени Костенцев“ Благоевград учениците се радваха, че са отново заедно. Те пристигаха в училище още преди 7:30..

публикувано на 12.04.21 в 10:49

Рестартирай Европа: Пандемията от COVID-19 и отражението ѝ върху достъпа до образование

Разпространението на COVID-19 у нас доведе до цялостна реорганизация на образованието. Обучението в електронна среда е една от мерките, предприети срещу пандемията от коронавирус. Дистанционното обучение изправи учители, ученици и родители пред редица предизвикателства. Директорът на Трето основно училище „Христо Ботев“ в град Сандански –..

публикувано на 12.04.21 в 10:33

Триото ПТП и „Един щастлив празен ден“

Един щастлив празен ден“ е първият сингъл на триото ПТП. Това всъщност е нова версия на песен на група Атлас, ремиксирана в стил „sint pop“ (New Order – True Faith). Видеоклипът е заснет на различни места. Пепи Писарски и Тишо снимат в София, а Петър Маринов в Каварна. Файловете са обменени по интернет и клипът е монтиран в сегашния си вид...

публикувано на 11.04.21 в 15:14
Яна Василева - Цури

Яна Василева – Цури и романът „Животът е жена”

„Животът е жена” – това е заглавието на втория на младата самоковска авторка Яна Василева - Цури. „Има хора, които започват да означават нещо за теб след като ги срещнеш. Няма значение какъв е полът им. Нито годините… Необяснимо как тяхното присъствие ти става приятно. Радко се случва и може би затова го намираме странно. Опитваме се да го..

публикувано на 11.04.21 в 14:58

Децата на Благоевград ще получт детска Библия за Великден

По повод Възкресение Христово всяко дете от детските градини в Благоевгра ще получи детска Библия. Светото писание ще достигне до благоеградските деца благодарение на проф. Дечко Свиленов, благотворителната организация „Светлина за България“ и съдействието на Община Благоевград, обяснява Весела Чобанова  - ръководител на „Светлина за България“...

обновено на 11.04.21 в 13:53

С Ивайло Шопски – разговор след юбилея на Пътуващо читалище "Бащино огнище"

В днешното издание на предаването "Изгрей зора" разговаряхме с председателя на Пътуващо читалище "Бащино огнище" по повод юбилея на организацията и диска с пет нови песни, посветени на символи и събития от българската история. "Пет песни, заради петгодишнината на читалището", каза за съдържанието на диска Ивайло Шопски в разговора, пълния запис от който..

публикувано на 11.04.21 в 12:33

Пирин“ /Гоце Делчев/ - с рутинна победа над аутсайдер

   В домански мач от 26-я кръг на Югозападната футболна лига „Пирин“/Гоце Делчев/ победи очаквано борещия се да не изпадне „Перун“/Кресна/ с 2:0. Петър Лазаров,най-добрият на терена,който игра с травма, отбеляза за 1:0 в 24-та минута. Пак Лазаров в 92-та минута игра докрой  за една топка и асистира на дебютанта Ангел Джунов, който се разписа в..

публикувано на 11.04.21 в 11:33