Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Проблеми, свързани с екологията, продължават да тревожат жителите на Бобов дол

В община Бобов дол се задават проблеми с питейната вода. Това заяви в интервю за Радио Благевград кметът на общината Елза Величкова.

В града все още няма режим на водата, но е задължително да се предприемат мерки за недопускане на водна криза, подобна на тази в Перник, категорична е Величкова. Тя уточни, че ВиК мрежата е в недобро състояние и се нуждае от спешен ремонт. Елза Величкова е на мнение, че е необходимо да се подменят някои участъци от водопроводната мрежа, която на места аварира и създава проблеми.

Все още на дневен ред е и проблема с горенето на отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол", каза още Елза Величкова. Според нея разпореждането на екоминистъра Емил Димитров, касаещо преустановяване горенето на отпадъци в предприятието, е временна мярка, но не и трайно решение на проблема.

„Предвиждаме провеждането на извънредна сесия на общинския съвет по проблемите с екологията в района. Тя ще се състои през март. На нея ще поканим представители на институциите, които имат отношение към водните ресурси и околната среда като цяло“, посочи кметът на община Бобов дол Елза Величкова.

Чуйте в звуковия файл интервюто с Елза Величкова, кмет на община Бобов дол:


Вижте още
Майя Йорданова

Майя Йорданова се завръща с нов сингъл - „Заведи ме там“

След дълга творческа пауза певицата Майя Йорданова зарадва музикалните фенове с нова песен, озаглавена „Заведи ме там“. Автор на текста на песента е Ваня Щерева. Музиката е на Майя Йорданова, която умело вплита денс-хаос с елементи на позитвен поп. Аранжиментът е дело на Калоян Колев. „Много спонтанно се роди тази песен. След като написах..

публикувано на 17.01.21 в 14:24
Леа Цури

Леа Цури и детските мечти

Леа Цури е на 7 години. Живее и учи в Благоевград. Тя е едно любознателно, пълно с енергия дете, което не спира да радва своите родители. Харесва училището и приятелите си, но споделя, че предпочита да учи уроците си онлайн  у дома, където се чувства по-спокойна. Леа е увлечена по балета и танците, от около година свири на пиано, но..

публикувано на 17.01.21 в 13:05

Димитра Канева: Дори здравната криза в момента е резултат от климатичните промени

„Дори това, което се случва в момента - здравната криза, която изпитваме и от която сме потърпевши всички, е резултат от климатичните промени. И ако не вземем мерки , ще има още здравни и други кризи“, коментира за Радио Благоевград Димитра Канева от младежката група към екологичното сдружение „За Земята“. Тя участва в неделната рубрика за..

публикувано на 17.01.21 в 12:38

Цветан Видински:Някои наши играчи да коригират поведението си на терена!

Отборът на „Марек“ в първата контрола от зимната си подготовка загуби тежко с 0:4 от „Миньор“/Перник/ на стадиона в село Микрево.Президентът на ФК „Марек“ единствено за Радио Благоевград отбеляза,че не прави трагедия от загубата,макар резултатът да е доста неприятен: “От тази първа контрола неприятен е резултата.Иначе първото..

публикувано на 17.01.21 в 10:48
Костадин Бонев

Режисьорът Костадин Бонев: Младите трябва да могат да четат езика на сърцето си, да формулират своите искания и копнежи

   Костадин Бонев, един от най-задълбочените и отдадени на изкуството български кинотворци, който сякаш стъпва на пръсти, но оставя незаличими следи, миналата събота стана на 70 – също така безшумно, с повече внимание към човешкото на тържествения акт. Оставяйки произведенията му сами да говорят, Националната телевизия избра да покаже два от..

публикувано на 16.01.21 в 19:37
Снимката е с илюстративна цел.

Няма да има увеличение на цените на автобусните превози

Повечето от фирмите извършват превози по договори, които са подписани с ръководствата на общините. По принцип договорите са за доста дълги срокове - най-малко за пет години. В договорите, цените на превозите са точно регламентирани. По тази причина, дори във времето на пандемия и намалял пътникопоток, фирмите нямат право да променят цените...

публикувано на 15.01.21 в 18:15

Наредба №34 ще регламентира цените на таксиметровите услуги

Публикуването на промяната на този нормативен документ се очаква през следващата седмица в „Държавен вестник“. С министъра на транспорта Росен Желязков, сдруженията на таксиметровите превозвачи са постигнали споразумение, че ще трябва да се увеличи цената на такса повикване.  За София тя в момента е 77 стотинки. Увеличението за столицата ще..

публикувано на 15.01.21 в 18:12