Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Какво се променя за британските инвеститори у нас след Брекзит

3
Джеймс Хюс по време на спасителна акция в Непал

Въпреки че от три дни Великобритания официално не е член на ЕС, много поданици на острова се надяват  това да се промени след няколко години.  Бизнесът е най-чувствителен и уязвим  от това решение. Какво се променя за британските инвеститори у нас и за хилядите собственици на имоти в туристическите селища на България.  Разговаряхме с Джеймс Хюс, който от 17 години има бизнес у нас,  инвестирал е близо 20 милиона евро в производството и туристическата индустрия,  и е помощник-агент  на британското посолство в Банско. Джеймс  е известен и със своята обществена активност – преди години  той постави началото на Опера фест в курортния град, заедно с доброволци направиха трасета за планинско колоездене в Пирин, заедно с приятели беше на спасителна мисия в Непал  по време на унищожителното земетресение през 2016 година. 

Разговора на Кети Тренчева с Джеймс Хюз можете да чуете в звуковия файл – >

Джеймс Хюс

Галерия

Вижте още
Калоян Калоянов

Д-р Калоянов, РЗИ: 8 от новозаразените с Covid-19 са в Благоевград. Спазвайте противоепидемичните мерки!

„ 19 са новите случаи за деня с C ovid-19 в Благоевградска област и вече се наблюдава дифузно разпространение на територията на цялата област. Това го свързвам и с отпускарския сезон и с многото влизащи хора в областта към граничните пунктове – на тези, които отиват в Гърция на почивка и се завръщат отново тук. Високата цифра на инфектираните..

публикувано на 15.07.20 в 14:13

Арт инсталация в зеленчукова градина

В китното село Крупник, може да видите иновативен метод за предпазване на зеленчукова градина. Летните жеги провокират въображението на Василка Величкова, позната  като директор на Девето основно училище „Пейо Яворов“ в Благоевград.  Нейната зеленчукова градина е закриляна и покрита от бели чадъри, които като ято птици бдят над даровете от..

публикувано на 15.07.20 в 13:44

„Всяко ястие се превръща в кулинарен шедьовър с щипка любов", обясняват младите кулинари Лора и Стоян

Стоян и Лора стават телевизионен екип преди 10 години и до момента са заснели над 2000 епизода с 5500 рецепти в предаването „Бон Апети“. Лора Найденова е родена в София и завършва Софийската професионална гимназия по туризъм. Специализира във Франция, Италия, Германия и Испания. Стоян Сейменски е роден в Пловдив. Завършил е Технически..

публикувано на 15.07.20 в 10:40

"Осинови кошер", яж мед и подкрепи български пчелари

                      “Ако пчелите изчезнат, човечеството може да просъществува само 4 години след това”  – Айнщайн Знаете ли че от пчелите зависи около 30% от храната ни? Според проучвания на Европейската комисия до 2022 година пчелите ще намалеят с повече от 30%. "Затова е важно да подкрепяме производителите на мед, които се грижат..

обновено на 15.07.20 в 09:26
 гл. ас. д-р Магдалена Баймакова

Гл. ас. д-р М. Баймакова: Трябва да намерим баланса, да сме разумни и отговорни, защото Covid-19 ще остане сред нас!

„ До момента covid-19 не можа да се самоограничи, не успя да се установи само в една географска ширина, а обхвана целия свят. Затова ще трябва да свикнем с него, да го изучим добре и да се научим да живеем с новия коронавирус. Разчитам силно на развитието на науката и технологиите, всички сме с отворени очи към бъдещата ваксина. Това ще стане..

публикувано на 14.07.20 в 14:40

“Без раздяла. Заедно за по-добра грижа!” - глобална инициатива за достъп на родителите до бебета им по време на COVID-19

В България от 13 март 2020 г. беше въведено извънредно положение, а след приключването му, влезе в сила извънредна епидемиологична обстановка, отново налагаща рестриктивни мерки по отношение на свижданията в болничните отделения. Вече пет месеца тези мерки продължават да бъдат в сила, като в обхвата им влиза и достъпа на родителите до..

публикувано на 14.07.20 в 13:45
д-р Веселка Мончева

За изминалата седмица – рекорд: 68 с Covid-19 в областта, 31 в Благоевград!

„За изминалата седмица  в област Благоевград 68 лица са потвърдени с Covid-19 , преди 2 седмици те бяха 38. От тях 31 са от областния център. От началото на пандемията до момента случаите са 288 в цялата област. От тях под домашна карантина са 238, хоспитализирани са 35 лица, на интензивно лечение са 3-ма, починалите са 12“ – това е..

публикувано на 14.07.20 в 13:14