Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Опасност от водна криза грози и община Радомир

В предаварийна ситуация е един от основните водоизточници, снабдяващи с питейна вода Радомир, съобщават от Общинския пресцентър. 

В последните 15 дни се наблюдава тревожна тенденция на постоянно изключване на помпите в помпена станция “Опалово”, поради сериозно намаляване на водата във водоизточника. От този водоизточник се снабдява “Ниска зона” на Радомир, в това число квартал “Върба”, както и селата Борнарево и Николаево.

Според инженерни проучвания, загубите в довеждащия водопровод от помпена станция “Опалово” до резервоар “Ниска зона” на град Радомир възлизат на 40%. През последните 6 месеца на същия водопровод са отстранени 50 аварии.

 Кметът на Радомир Пламен Алексиев е уведомил с писма министрите на околната среда и водите и на регионалното развитие и благоустройството, областната управа и “ВиК” – Перник за това, че съществува сериозен риск за цялата водоснабдителна система на града и настоява за спешни мерки за авариен ремонт на довеждащия водопровод. 

С писмо от управителя на “ВиК” – Перник от 4 февруари, Община Радомир е уведомена за намаления дебит на водоподаване за “Ниска зона” на град Радомир, като се препоръчва въвеждане на режимно водоподаване на части от кв. “Върба”. Със същото писмо Общината е информирана и за тежкото състояние на водопроводната мрежа в селата Жедна, Негованци и Касилаг.


Вижте още

Пътят между селата Бело поле и Българчево е затворен за движение на МПС

С решение на Кризисния щаб в община Благоевград, пътят в посока от село Бело поле за село Българчево, след разклона за село Бучино, е затворен за движение на МПС и сигнализиран с необходимите за целта пътни знаци. Мярката се налага, поради сигнали на граждани, за нарушаване на забраната от водачи на МПС за ограничаване на достъпа до..

публикувано на 04.04.20 в 08:34
Венцислав Мутафчийски

Общо 498 случая на Covid-19 у нас

За вчерашния ден – 24 часа, са потвърдени 21 случая, от тях в болница са настанени 17, изследвани са над 350 лица, общо досега сигурно доказани случаи на Covid-19 са 498, съобщи днес на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. Нова област, в която досега не е имало случаи на..

публикувано на 04.04.20 в 08:10

Облачно с краткотрайни валежи

Днес ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, главно в Южна България. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури в Южна България ще бъдат между 8° и 12°, в Северна между 13° и 17°, в София около 10°. В планините ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. Ще превалява сняг. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще бъде..

публикувано на 04.04.20 в 07:42
Арбен Мименов

Арбен Мименов: И община Сатовча въведе вечерен час

Ситуацията в община Сатовча е под контрол.Засега няма проблеми по отношение на спазване на противоепидемичните мерки, не са контстатирани нарушения. Въведен е вечерен час. Това съобщи кметът Арбен Мименов. Хората не могат да напускат домовете си след 20.00 часа вечерта до 6.00 ч. сутринта на следващия ден. Не се допуска посещението..

публикувано на 03.04.20 в 19:14

Община Благоевград продължава да предоставя предпазни средства

Община Благоевград  продължава с кампанията за предоставяне на  предпазни средства на здравните работници, грижещи се денонощно и всеотдайно за здравето на жителите на региона.   Медиците на Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиартични заболявания с изпълнителен директор д-р Петър Георгиев днес получиха предпазни медицински..

публикувано на 03.04.20 в 17:28

485 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

485 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят на починалите вече е 14 – днес в късния следобед от „Александровска“ болница беше съобщено, че в лечебното заведение е починала 83-годишна жена с COVID-19. Тя е страдала от артериална хипертония и диабет. По информация на Националния оперативен щаб през деня..

публикувано на 03.04.20 в 17:17

Затварят входовете на Гоце Делчев в  понеделник и петък

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов издаде заповед, съгласно която входовете и изходите на града ще бъдат затворени в дните петък и понеделник . В заповедта пише: 1. Районно управление на МВР - гр. Гоце Делчев да организира контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на гр. Гоце Делчев за времето от 06.00 часа до 18.00..

публикувано на 03.04.20 в 16:44