Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Важно за гражданите! Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград започва от днес изплащането на социални помощи


Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград уведомява гражданите, че считано от 14.02.2020г. започва изплащането на социалните помощи по различните нормативни основания. 

Правоимащите, които са избрали да получават помощите си от клоновете на Български пощи, могат да го направят до 24.02.2020г. включително.


Вижте още

Поискаха оставката на управителя на В и К – Дупница

Председателят на Общинския съвет в Дупница поиска оставката на управителя на “В и К” Илия Илиев.  Поводът е бавната реакция при отстраняване на аварията, оставила без вода Дупница за 5 дни. Според Костадин Костадинов, във водното дружество е налице занижен мениджърски контрол, както и пълна неподготвеност и некомпетентност на служителите. Той..

публикувано на 26.10.20 в 15:02

Галерията в Кюстендил влезе в рекламно видео на Министерството на туризма

Художествена галерия "Владимир Димитров-Майстора" в Кюстендил е представена в поредния клип в рамките на инициативата за популяризиране на малко известни местности и туристически обекти, съобщиха от Министерството на туризма. В експозицията има повече от 1300 оригинални картини на Майстора, които изобразяват битови картини, селски моми, Балканските войни..

публикувано на 26.10.20 в 14:49

Прокопани са 2/3 от тунел „Железница“ на АМ "Струма"

За една година от стартирането на строителните работи са изпълнени две трети от изкопа и първичната облицовка на тунел „Железница“ на АМ "Струма", съобщават от АПИ. Първичната облицовка на съоръжението от южната страна достигна 790 м лява тръба и 706 м за дясната. От северната са изкопани 680 м дясна и 670 м  лява тръба. Тунел "Железница" се..

публикувано на 26.10.20 в 13:45

От събота жителите на село Велковци са на водоноска

От събота жителите на брезнишкото село Велковци са на водоноска.  Водата е спряна още в петък, тъй като при направена проверка е установено наличие на колиформи, ешерихия коли и ентерококи. Екипи на ВиК- Перник извършат ремонтни дейности.След вземане на контролни проби и възстановяване качеството на водата, населението ще бъде информирано..

публикувано на 26.10.20 в 13:41

Стриктен контрол по спазване на мерките в Разлог

Стриктен контрол по изпълнение на противоепидемичните мерки в Разлог, проверяват се търговски обекти от всякакъв тип – заведения, офиси в които има събиране на хора и др.  Повече от 30 проверки са направени в рамките на няколко дни, има издадени протоколи и предписания на магазини за снабдяване с дезинфекционни материали на входа на обектите.  Днес в..

публикувано на 26.10.20 в 12:39

Обявиха наградите от фестивала по класическа китара в Кюстендил

Голямата награда от фестивала на класическата китара в Кюстендил получи Биляна Лазарова – възпитаничка на Национално училище по изкуствата "Панайот Пипков" – Плевен, съобщиха организаторите на конкурса.  Двайсет и четвъртото издание на конкурса беше организирано от Община Кюстендил и читалище "Братство", с подкрепата на Министерството на..

публикувано на 26.10.20 в 12:32

8 с COVID-19 в област Кюстендил

През изминалото денонощие има осем новозаразени с коронавирусна инфекция в област Кюстендил. Положителни проби са дали пет лица от община Кюстендил и три от община Дупница, информират от Областния кризисен щаб. В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани за лечение 13 души. От тях двама са на..

публикувано на 26.10.20 в 11:10