Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Важно за гражданите! Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград започва от днес изплащането на социални помощи


Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград уведомява гражданите, че считано от 14.02.2020г. започва изплащането на социалните помощи по различните нормативни основания. 

Правоимащите, които са избрали да получават помощите си от клоновете на Български пощи, могат да го направят до 24.02.2020г. включително.


Вижте още

Служители на ЮЗДП спасиха сръндак

Служители на ЮЗДП спасиха сръндак, паднал в бетонен водоем край село Еленово.  Инж. Петко Ангелов от Югозападното предприятие, заедно с Георги Мавродиев получават сигнал за бедстващото животно. Сръндакът е открит от служител на Радио Благоевград в района на бетонен водоем в село Еленово.  Мъжът извадил животното и потърсил помощ. Отзовават се..

публикувано на 21.09.23 в 13:23

Подменят уличните лампи в Перник

Подменят уличните лампи в Перник с енергоспестяващи. LED осветление ще бъде монтирано и в населените места на територията на общината. Нови LED осветителни тела са монтирани по цялото протежение на бул. "Юрий Гагарин", наричан от перничани вътрешно-градската магистрала, "Софийско шосе", пътен възел "Марина бара" и надлез "Иван Вазов", както и по други..

публикувано на 21.09.23 в 09:29
Д-р Росен Калпачки

Апликация за телефон ще разпознава инсулт

Инсултът е сериозно заболяване, което засяга хиляди българи всяка година. Над 45 000 души годишно се диагностицират с инсулт, а животът на над 5 500 от тях завършва в болница. Статистиката не оставя съмнение - инсултът е нарастващ проблем в страната. На фона на тази тревожна статистика, Фондация МОСТ (медии, общество, семейство, традиции) организира..

публикувано на 21.09.23 в 09:24

Ваучерите за храна стават електронни

От 1 януари хартиените ваучери за храна ставателектронни. Ще има преходен период от шест месеца - до 1 юли догодина, през който ще действат едновременно както ваучерите на хартия, така тези на електронен носител. "Дигитализацията на ваучерите за храна беше доста дългоочаквана от работодателите и потребителите, тъй като след пандемията много от..

публикувано на 21.09.23 в 09:14

Слънце и облаци в четвъртък

Днес над Западна и Централна България облачността ще е значителна и след обяд, на места главно в планинските райони, ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са от 22° - 24° в западните райони до 28° - 30° на изток, където ще има повече слънчеви часове, в София – около 24°. В планините облачността ще е..

публикувано на 21.09.23 в 06:32

Нов сайт на Община Благоевград

Община Благоевград разработи нов електронен административен сайт, който презентира областния център в онлайн пространството. Страницата е с модерна визия и множество функционалности, които спестяват време и създават удобство за потребителите. Достъпът до нея може да бъде осъществен чрез URL адрес - https://blagoevgrad.bg/ . Платформата е..

публикувано на 20.09.23 в 15:36

Земеделските производители обявиха край на протеста си

Събралите се край София земеделски производители обявиха край на протеста си. Техни представители се отправиха към столицата за подписване на меморандум с правителството. Земеделците се бяха събрали край Долни Богров с намерение да влязат с тежка техника в центъра на София в знак на протест срещу отпадналата забрана за внос на украинско зърно...

публикувано на 20.09.23 в 14:32