Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

DJ CASS – първата жена диджей в българския хип хоп

Когато си избрах артистичен псевдоним, исках от името ми да не се разбира, че съм жена“. Това казва първата жена диджей в хип хопа в България – DJ CASS.

Истинското и име е Кристина и е от София. Тя е от хората, които не влизат в рамки и се отличават от тълпата.

С тази розова коса ме разпознават хората. В чужбина ми е много приятно, когато се разхождам по улиците, там хората са много различни, и когато се появи някой шарен като мен, а те там са много, и хората се радват“, казва DJ CASS.

Кристина споделя, че диджейството все още се смята за мъжка професия. Все повече жени обаче се насочват към нея.

Когато аз започнах преди 10-11 години имаше и други момичета DJ в хаус музиката и техното, в хип хопа сякаш нямаше и беше една такава ниша, незапълнена. След мен се появиха още момичета, които имаха желание да пускат. Подкрепяме се. Няма ги тези интриги, които предполагам, че някои хора очакват да ги има“.

Пускала е музика в най-различни кътчета по света. А най-екзотичното място, на което е била канена като DJ, е Мароко.

Посрещнаха ни много добре. Там сцената е много сериозна и не е толкова шокиращо да видиш жена зад пулта. Мисля, че всички се интересуват от музиката, както и трябва да бъде“.

Усилията в работата на Кристина не остават незабелязани и тя вече е носител на няколко награди за диджеи. 

Цялото интервю с DJ CASS чуйте тук ==>


Вижте още

„Българските учители дават всичко от себе си“

 Това каза в предаването „Днес “ д-р Юлиян Петров, председател на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ .   Той запозна аудиторията на Радио Благоевград с резултатите и изводите от Националното проучване за работния ден на педагогическите специалисти в дистанционен режим, проведено от синдиката.   В изследването са участвали над 4340..

публикувано на 08.04.20 в 14:41

Първи работен ден на благоевградския Кооперативен пазар

Кооперативните и фермерските пазара в страната започват плавно да функционират, след заповедта на здравния министър от началото на тази седмица за отхлабване на режима. Кметовете на общинските центрове пък са натоварени със задачата да осигурят безопасно извършване на търговията в отделните тържища. И в Благоевград, след няколкоседмично прекъсване,..

публикувано на 08.04.20 в 13:02

Д-р О. Митев: В МБАЛ – Благоевград няма пациенти в тежко състояние

 „ 12  са пациентите в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Благоевград. Няма заразени с коронавирус, които да са настанени в интензивния сектор, което доказва, че няма тежки случаи“  –  това заяви в интервю за Радио Благоевград д-р Огнян Митев, директор на лечебното заведение. Той определи състоянието им като „относително стабилно“. Повечето от..

публикувано на 07.04.20 в 15:50

Плувецът Георги Цурев от Благоевград: Ще се боря за квота за Токио 2021

На фона на всички затворени спортни зали, басейни и стадиони, както и мерките, които целият свят взима, за да се защити от COVID-19, 19-годишният талант по плуване Георги Цурев, който се състезава за варненския клуб „Астери“, продължава усилените си тренировки в домашни условия в родния Благоевград. Целта е една – квота за олимпийските игри в Токио..

обновено на 06.04.20 в 14:37

Геновева Димитрова: Гледайте филмите на Тарковски, четете книгата „Уловеното време”

  Да се говори за Андрей Тарковски, един от най-великите режисьори в историята на киното, винаги е изпитание – лесно и в същото време трудно, защото всичко за него сякаш вече е изречено и написано. Но остава личната пътека, която е и най-важната, към този неподражаем филмов мислител, белязал  живота и вкуса на поколения негови почитатели и..

публикувано на 05.04.20 в 17:55

Мама като баба – какво променя майките когато станат баби?

Любовта и ролята на бабата и дядото в отглеждането на детето са безспорни. Особено у нас, където грижите за малкия наследник се поемат от възрастните членове на семейството. Много често в стремежа си да дадат цялата любов, на която са способни, бабата и дядото често прекаляват с демонстрациите на това колко добри могат да бъдат и колко много го..

публикувано на 05.04.20 в 15:43
Ива Уорън

Ива Уорън: „Пирин“ продължава!

 Въпреки  изключително тежката обстановка за футбола заради епидемията от коронавирус, ръководството на ФК „Пирин“ /Благоевград/ не спира ежедневната си усилена работа по реализацията на най-важните си проекти: основния ремонт на административната сграда на стадион “Хр.Ботев“, съвместната работа заедно с общинската фирма „Спортни имоти“ на базите в..

публикувано на 05.04.20 в 14:00