Интересът към кулинарията на една от най-известните шеф-готвачи- Веселина Чилева се появява още от детските ѝ години:
„Вярвам, че родителите ми са виновни за факта, че аз толкова много обичам храната и готвенето. Баща ми и майка ми са готвачи, а също така и дядо ми е бил готвач навремето, известен в района, в който съм родена- Разлог“.
Традиционната разложка кухня е една от любимите на Чилева и семейството ѝ, споделя тя:
„Мъжът ми е голям фен на бухчата. Има един определен начин, по който те приготвят нещата и винаги е вкусно. Може би, защото е и роден край и всичко е по-благо там, но наистина всичко там е много вкусно“.
И макар да е родом от Разлог Веселина Чилева все по-рядко се връща там, а причината:
„Постоянно се занимавам с нови проекти, нови неща ми се случват и съм устремена в друга посока“.
Веселина Чилева е от хората и готвачите, които няма как да не бъдат незабелязани. Тя е цветна, експресивна и целеустремена в преследването на мечтите си. Споделя, че за да успееш в живота трябва да бъдеш смел:
„ И аз се страхувам разбира се, но по скоро успявам да се пречупя в това да го събера в себе си и да го изразя като едни малки състезания, които се случват ежедневно и на които съм надъхана да взема медал“.
А емоциите са водещото в живота ѝ. В момента шеф-готвачът Чилева работи усилено по нов проект заедно със свои колеги.
Чуйте интервюто с Веселина Чилева ==>„Синини“ на Шанел Еркин е опит за създаване на любовен пантеон от ежедневното.“ – това пише Георги Гаврилов за дебютната книга на Шанел Еркин. Предлагаме ви да чуете разговора на Валентин Дишев с Шанел Еркин за тази книга: Шанел Еркин е родена във Варна. Учи оперно и класическо пеене. Още от десетгодишна изнася образователни..
"Винаги оптимист. Никога нито за миг не съм преставал да вярвам в тази идея" - с тези думи на Георги Гаврилов завърши разговорът с него в поредното издание на "Арт сезони". Разговор за годината на издателствата, по навик определяни като "малки", но редовно наместващи се сред "големите", когато става дума за отличени от журита и аудитория техни книги...
В края на 2024 всеки си прави равносметка за това, какви бяха неговите 366 дни от изминалата година. Как да изпратим своята година с всичко хубаво и негативно в нея, но с удовлетвореност, а не с отчаяние и горчивина? Как да ценим малките неща в живота, които ни правят щастливи, а може би не си даваме сметка за това? Как да провокираме късмета си..
2024 година е новата най-топла година в историята и първата, през която повишението на средната температура на Земята е над 1.5 °C , което е над определената граница от Парижкото споразумение за климата - сочат данните на службата по изменение на климата по програмата „Коперник“ (C3S). За Радио Благоевград ги съобщи Николай Петков от..
Вековни традиции и обичаи биват пресъздавани по време на кукерските и сурвакарските игри. Все повече деца и млади хора участват в тази традиция, която се предава от векове наред от поколения на поколения. Първокласничката Александра Кръстева от Благоевград е потомствен кукер. Тя участва в маскарадните игри още от 6-месечно бебе. Любовта към..
Ръководителят на три социални услуги Красимира Александрова получи приза "Личност на годината" в Дупница. Красимира е посветила цялата си кариера на социалните услуги на територията на Дупница. От 1995г. до 2022г. работи в Дом за деца лишени от родителска грижа "Олга Стоянова", като през по-голяма част от тези години е негов директор. Към момента..
Канго джъмпс е един спорт, при който едновременно се забавлявате, докато горите калории. „Това са тренировки, които подпомагат работата на всяка една група“, разказа инструкторът Венцислава Венчова. Тя се занимава със спорт от 21 години. Бивш състезател по карате, вицешампион на България за деца 2006 година. Занимавала се е и с народни и..