Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хотелиери от Банско с благотворителна кампания за хората под карантина

Хотелиери в Банско стартираха благотворителна кампания в помощ на хората, които не могат да се справят сами с ограниченията на карантината. Запасите от хранителни продукти ще се предоставят в склад под контрола на общината, а всеки ден 60 човека получават топло приготвена храна. 

Кампанията, наречена „Топла храна в труден момент“ стартира по идея на Бурхан Немутлу, управител на един от хотелите в града.

Храната се приготвя по списък, предоставен от общината и под строг санитарен контрол. С помощта на социалния патронаж се предоставя на хора, които нямат възможност да излязати са в рискова възраст . Около 200 болни и самотно живеещи хора са били в досегашния списък на общината. Чрез инициативата на хотелиерите кръгът се разширява. Много други хотели и доставчици се включват от днес в благотворителната кампания, предоставяйки продукти.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Спокойна е ситуацията с пожара на Славянка

Днес ситуацията с пожара на планината Славянка е спокойна, каза за Радио Благоевград инж. Пламен Поюков, директор на ДГС "Катунци".  "Има в самия периметър на пожара единични тлеещи огнища от обгорели пънове, но няма вече нищо сериозно и нищо, което би застрашило хората или пък би помогнало пожарът да се разшири", увери Поюков.  Продължават да се..

публикувано на 10.08.24 в 09:37

Интензивен трафик на ГКПП "Кулата"

Трафикът е интензивен на ГКПП "Маказа" ,и ГКПП "Кулата "на вход / изход за леки автомобили. Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ГДГП препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска..

публикувано на 10.08.24 в 08:58

Катастрофа на АМ " Струма"

Движението при км 166 на АМ "Струма" в посока Кулата се осъществява в активната лента поради ПТП. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 10.08.24 в 08:41
Горица Грънчарова–Кожарева

Горица Грънчарова-Кожарева стартира разговори за нов служебен кабинет

Посочената от президента Румен Радев за нов служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева започва разговори за състава на служебното правителство още днес.  Ако се запази сегашната структура на кабинета "Главчев" се търсят 19 министри, а колко от тях ще са и вицепремиери ще решава Кожарева.  Вече има изразено желание от членове на сегашния кабинет да..

публикувано на 10.08.24 в 08:40

Старт на ловния сезон за пернат дивеч

Старт на ловния сезон за пернат дивеч. Ловният сезон се открива през втората събота на август. На този ден се дава старт за лов на пъдпъдък, гургулица, гривяк и  горски .В издадената заповед за лов на директора на ИАГ е подчертано, че групово и индивидуално ловуване на дребен дивеч се извършва в събота, неделя и в дните обявени за официални..

публикувано на 10.08.24 в 08:35

Днес празнуват жителите на Земен

 По традиция празникът, наричан от местните Пантеле, се чества в най- близката събота до 9 август, когато по стар стил се е почитал Св. Пантелеймон.  Тази година той преминава под знака на 50- годишнината от обявяването на Земен за град и 100- годишнината от създаването на читалище „Светлина 1924”.  Празникът е свързан и с построяването на жп..

публикувано на 10.08.24 в 08:33

Слънчева събота

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България и на отделни места там ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 31° и 36° градуса. В планините ще е предимно слънчево. Над Източна Стара планина ще се..

публикувано на 10.08.24 в 08:27