Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Китай в подкрепа за България: Ние сме заедно, обичаме ви!

Броят на случаите в света на заразени с COVID-19 продължава да расте. България също не беше пощадена от пандемията. Във време, в което светът е изправен пред изпитанието с вируса, Китай започва да овладява ситуацията и това вдъхва надежда на всички. С всеки следващ ден нарастват и спонтанните инициативи на солидарност.

Молитва за избавяне от пандемията с коронавируса, както и за здравето на българския народ и целия свят, отправи и Негово светейшество българският патриарх Неофит, а камбаните на църквите биха с призив към всички за обединяване на молитвите.

Вербална подкрепа и позитивна енергия към България изпратиха в специално видеообръщение китайските университетски преподаватели и студенти Лин, Джоу, Маги, Цвети, Илияна, Веселина, Филип и Валентина, които изразиха своята солидарност към българския народ.

Видеото бе публикувано в социалните мрежи от доц. Люба Атанасова, която води лекции в най-големия университет в Китай.

Смятам, че истинската и безкрайна любов в думите и сърцата на колегите и студентите ми наистина може да помогне в такъв труден момент. Не, не смятам - вярвам! Заедно можем!”, написа във фейсбук Люба Атанасова.

Солидарността има различни измерения, но най-ценното на солидарността е социалната подкрепа.

Ние сме заедно! Давай, България! Обичаме ви!“, казват китайските приятели на страната ни във видеообръщението.


Галерия

Вижте още

Пътуваща във влак изложба приканва да пишем на кирилица

„Покажи, че си грамотен, пиши на кирилица“ е поредната инициатива, която организираха младите планинари от Петрич. В Деня на майчиния език, 21 февруари, децата и техните ръководители от Клуб „Млад планинар“ – Петрич, подредиха постерна изложба във вагона на влака по направление Петрич – Кулата. Инициативата се организира за втора поредна година,..

публикувано на 26.02.21 в 17:00

Българският туризъм и българските туристи

Безспорен факт е, че пандемичната криза се отразява негативно както на социалния ни живот, така и на икономическия. И на всички ни е ясно, че сред най-засегнатите стопански ресори е туристическият сектор. Въпреки това обаче, не може да се отрече, че във всяко недоразумение може да се открие и позитивен процес. Това важи с пълна сила и..

публикувано на 25.02.21 в 16:10

Снимат филм посветен на Русалиите

Край Петрич започнаха снимки на документален филм, посветен на русалиите. Проектът е дело на сдружение „Русалии – Петрич“. „Кузман Шапкарев казва един обичай, който във вековете е съществувал, но е бил забравен, но сега пак с нова сила се възражда. Възстановяваме тези обреди и обичаи, които са били подкрепяни от черквата. Това,..

публикувано на 25.02.21 в 13:56

Владимир Иванов: Пазарът на храни остава стабилен през февруари

В медиите през последните дни, се появиха информации, че заради по-сериозно то влошаване на времето през миналата седмица, цените на храните на едро са поскъпнали. Според Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища, на практика, по-лошото време през миналата седмица, не се е отразило на цените на..

публикувано на 25.02.21 в 13:03

Мартеници с кауза помагат на млада жена от Благоевград

Благотворителност и традиция за пореден път си подават ръка в Благоевград, благодарение на доброволците от БМЧК в областния град.  Всеки ден, до 1 март, от 11 до 17 часа, младите хора предлагат своите ръчно изработени мартенички, създадени с естествени материали и с много старание. Благотворителният базар е разположен на централната..

обновено на 25.02.21 в 12:24

Изпълнителят Моисей: Искаме да презаредим любовта към българската традиция

"Росни ми" е новата песен на братята Моисей и Даниил Стойчеви. Това е първото им музикално произведение за 2021г., и второто от проекта "Презареждане", който е подпомогнат от Национален Фонд Култура, България. “Проектът се състои от 5 творби, които са не само визуални, но и музикални. С видеоклипове ще ги представим. „Росни ми“ е..

публикувано на 25.02.21 в 10:49

На пазара в сряда

Лекото разхлабване на рестриктивните мерки и предстоящия очакван рестарт на работата за ресторантите и кафенета, дава отражение и на търговията на фермерските пазари и тържища в региона. Оживено бе присъствието на клиенти и на благоевградския кооперативен пазар, макар че според търговците и селскотстопанските производители, засилване на..

публикувано на 24.02.21 в 14:10