Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Симана Марковска: Да обръщаме повече внимание на хубавите неща в живота и да не губим чувството си за хумор

Снимка: manyathetourist.com

Симана Марковска работи повече от 20 години като експерт по устойчив туризъм и всяка от тези години определя като голямо забавление, защото самата обожава да пътува. И в момента не спира да работи, непрекъснато актуализира своя блог за пътешествия „Manya the Tourist“, като предлага прекрасни разкази и много снимки. 

Когато не можем да пътуваме физически, можем да го правим виртуално и не трябва да се лишаваме от това удоволствие. Нека обръщаме повече внимание на хубавите неща в живота и да не губим чувството си за хумор!“, сподели Симана в интервю за Радио Благоевград.

Какво е изживяването да описваш пътешествията и да даваш възможност на други хора да го правят без да излизат от дома си, седнали удобно на домашния диван или в любимото кресло?

Цялото интервю на Росинка Проданова със Симана Марковска можете да чуете в звуковия файл:Вижте още

"Цветята ще увехнат, а направеното за кауза остава"

С думите от заглавието младото семейство Никола и Магдалина Самарджиеви обясни случилото се миналата събота и завършено днес. Те са помолили гостите на своята сватба, състояла се миналата седмица, вместо цветя да подаряват на младоженката събрани пластамасови капачки, с идеята подареното да се превърне в принос в кампанията "Капачки за бъдеще". Днес..

публикувано на 16.10.21 в 13:41

„Орлетата“ ликуваха под дъжда

  При непрекъснат студен дъжд, в октомврийската вечер на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград,  „Пирин“ завоюва втората си победа за сезона в Първа лига – 3:1 срещу „Ботев“ (Враца). Домакините откриха резултата чрез Красимир Станоев в 37-ата минута от дузпа, отсъдена след намеса на VAR. В четвъртата минута на добавеното време за първата част..

публикувано на 16.10.21 в 11:44
Здравко Костов

Здравко Костов гради параклиси в огражденското село Богородица

Ако днес можем да говорим за личности в обществото, то един от тях е Здравко Златинов Костов от село Богородица, община Петрич. Срещнахме го при параклиса „Света Петка” –  един от 12-те храма , които той нарича  „Венец  на Богородица” и които възстановява със собствени средства и с хора-съмишленици. Тези черкви образуват кръг около селото и затова в..

публикувано на 15.10.21 в 19:34

Радослав Болгуров: Програмирането подготвя младите хора за бъдещето

„ Програмирането развива креативното мислене, учи младите хора да работят в екип. То ги подготвя за професиите на бъдещето “, подчерта в интервю за Радио Благоевград Радослав Болгуров, който създаде иновационен център за ученици в родния си град Гоце Делчев. Преквалифицирал се от икономист в специалист по информационни технологии, Радослав..

публикувано на 15.10.21 в 18:46

Български военни гробища в Северна Македония са осквернени

Българското военно гробище на гара Дреново , в Република Северна Македония, е осквернено - информира Фондация „Македония“. На публикувани снимки в интернет ясно се вижда как покрай гробовете  се изгражда магистрален път. Костите на нашите воини са унищожени и това не е първото българско гробище в Р епублика С еверна Македония , което..

публикувано на 15.10.21 в 16:44

"Рестартирай Европа": "Хоризонт Европа" е амбициозна рамкова програма за научни изследвания

Европейският парламент и Съвета по "Хоризонт Европа" постигнаха споразумение най- голямата транснационална програма в подкрепа на научните изследвания и иновациите да бъде с бюджет 95,5 милиарда евро за периода от 2021 до 2027- ма година. Така новата програма на Европейския съюз за научни изследвания и иновации „Хоризонт Европа“ се превръща в..

публикувано на 15.10.21 в 13:42

Тютюнопроизводителите ще получат извънреден de minimis

Тютюнопроизводителите ще получат извънредна помощ по Схемата de minimis , в размер до 3 млн. лева. Това стана ясно на проведеното извънредно заседание на Консултативния съвет по тютюна, на което бяха разгледани и други важни въпроси. Помощ ще получат 2 113 тютюнопроизводители от общо регистрираните 3 320. „Това са активните..

публикувано на 15.10.21 в 12:14