Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фискалният резерв на страната от миналата година ще стигне за 45 дни

Това показват изчисленията за страната ни. Според икономистите загубите на страната всеки ден след началото на кризата са по 100 милиона на ден. Необходими са и средства за възстановяване на икономиката след края на пандемията. Това беше процес, който не можехме да регулираме, няма начин да направим това и в бъдеще. Никой не знае кога ще завърши кризата. Тя не е толкова силна, колкото кризата от периода 2008-2009 година. Тогава причините бяха икономически, а сега са съвсем други. Проблемът е в това, че няма икономически съвет около премиера или президента. Засега има само медицински съвети, които дават правилни предписания, но това е недостатъчно. Събеседници по темата са икономистът проф. Боян Дуранкев и основателят на Института за пазарна икономика и преподавател в Софийския университет „Св.Кл.Охридски“ доц. Красен Станчев. 

В звуковите файлове можете да чуете разговорите на Иван Лазов с проф.Боян Дуранкев и с доц.Красен Станчев: 
Вижте още

Най-после Бодуров се върна в „Пирин“!

Трансферната бомба във Футболен клуб “Пирин“ (Бл) е факт: днес договор с родния си клуб подписа един от най-класните защитници в нашия футбол – Николай Бодуров. Той се върна с неизказана радост в родния си клуб след дълга и впечатляваща 11-годишна кариера в „Литекс“, ЦСКА, английския „Фулъм“ и датския „Мидтиланд“. Бодуров се завърна в „Пирин“ като..

публикувано на 27.05.20 в 14:01
Снежанка Пенова

Снежанка Пенова – девойка „Кюстендилска пролет“ 2019 на прага на зрелостта

С лице към знанието, младостта и бъдещето – Снежанка Пенова - девойка „Кюстендилска пролет“ 2019.  Снежанка е ученичка от ПГИМ „Йордан Захариев", специалност банково дело.  Тази година тя е сред хилядите български абитуриенти, за които мечтаният бляскав бал ще бъде по-различен, заради ситуацията, създадена от епидемията на COVID-19...

публикувано на 27.05.20 в 13:57

Близо 800 квестори ще следят спазването на реда по време на ДЗИ по БЕЛ в област Благоевград

Зрелостниците за първия държавен изпит по български език и литература, който ще се проведе на 1 юни, са 2 492.  На виртуарна среща между директорите на училищата от Пиринско с експерти от регионалното управление по образование са напомнени основните моменти за организацията на изпитите. „От гледна точка на общата организация нови моменти няма...

публикувано на 27.05.20 в 13:50

Виртуални турнири с екологична насоченост за деца

Пукльовците и Българска фондация Биоразнообразие организират виртуални турнири, с които да повдигнат сред най-малките важни теми за опазването на застрашените видове в България. Всеки виртуален турнир е насочен към конкретен застрашен вид. В два турнира на фокус бяха саблеклюнът и елените. На 27 май от 14 часа започва турнир, посветен на теснолисния..

публикувано на 27.05.20 в 13:50

Покритият плувен басейн отново приема посетители

От вчера покритият басейн в Благоевград вече работи и приема активно спортуващи деца и възрастни. Репортерската ни проверка установи, че в комплекса се спазват стриктно всички мерки за недопускане на разпространението на Covid-19. Тази сутрин покритият плуван басейн посрещаше малки и големи, но при прилагането на всички изисквания за работа,..

публикувано на 27.05.20 в 10:46

Изложба по случай 24 май е експонирана в общинския парламент в столицата на Черна Гора

По случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в залата на общинския парламент на столицата Подгорица , Посолството на Република България в  Черна гора организира  представяне то на изложбата  „ Книги, посоки, публики “  н а  Националната  библиотеката  "Св. Св. Кирил и Методий". Изложбата беше откри..

публикувано на 26.05.20 в 18:04
Адриана Стоименова

Адриана Стоименова: Над 220 хиляди лица са запазили своята заетост по Програмата 60 на 40

„99 хиляди лица са регистрираните безработни в Бюрата по труда в цялата страна към 19 май„ – съобщи за Радио Благоевград заместник – министърът в социалното министерство Адриана Стоименова, по време на посещението си в Благоевград миналата седмица. „Въпреки това, над 220 хиляди лица са запазили своята заетост по Програмата 60 на 40, като..

публикувано на 26.05.20 в 15:33