Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ЛРД „Сокол 1911“ дари 7 000 лева на ЦСМП – Благоевград

Дарение от 7 хиляди лева на Центъра за спешна медицинска помощ – Благоевград направи Ловно-рибарското дружество „Сокол 1911“ в областния град, съобщи за Радио Благоевград директорът на центъра д-р Красимир Михайлов. „Вече получихме първите артикули – лични предпазни средства и дезинфектанти. Очакваме още лични предпазни средства в рамките на дарението, което е около 7 хиляди лева. Нашите екипи работят непрекъснато, денонощно и приемат пациенти, които са със спешни оплаквания. Имаме 17 мобилни екипи. Това са линейки, които обслужват област Благоевград със съответните екипи в 10 филиала“, посочи д-р Михайлов.

С оглед на възникналата ситуация с пандемията от COVID-19, допълнително екипите изпълняват на първа линия и такива задачи, а именно преглед на пациенти, които са вероятни случаи, възможни или потвърдени. Извършваме преглед и транспорт до съответните лечебни заведения, където те биват хоспитализирани, допълни д-р Михайлов.


Вижте още

Отличници по история представят Разлог на национална олимпиада

Отличници по история и цивилизация представят Разлог на национална олимпиада.  Учениците от седми клас на ОУ "Никола Парапунов"– Бояна Билчова и Никола Сланчев се класираха за Национален кръг на олимпиадата по история и цивилизации, която ще се проведе през месец юни.  За отличната подготовка на учениците има огромна заслуга преподавателката им..

публикувано на 13.04.21 в 13:30

Разработват План за интегрирано развитие на община Разлог

Община Разлог е в процес на разработване на План за интегрирано развитие на общината за периода 2021-2027г. Той се изработва за цялата територия на общината, като могат да се определят зони за прилагане на интегриран подход за удовлетворяване на идентифицираните нужди и за подкрепа на потенциалите за развитие и на възможностите за коопериране със..

публикувано на 13.04.21 в 13:28

64 нови случаи на коронавирус в Кюстендил

Общо 64 са новодиагностицираните лица с COVID-19 в Кюстендилска област през изминалото денонощие. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Дупница – 26, Кюстендил – 23, Бобов дол – 6, Кочериново – 4, Невестино – 2, в Рила, Сапарева баня и Бобошево има по една нова положителна проба, съобщават от Областния кризисен щаб. В COVID..

публикувано на 13.04.21 в 12:19
Крепостта

С бюджет 500 000 лв Общински фонд "Култура" – Перник търси проектни предложения

Да бъде проведена широка информационна кампания, чрез която потенциалните бенефициенти на Общински фонд "Култура" да се запознаят с критериите за подбор и финансиране на културни проекти, предлага общинският съветник от ГЕРБ в Перник Цветана Пиралкова. Предложението беше направено на заседанието на Комисията по образование, наука, култура и..

публикувано на 13.04.21 в 11:47

Пръскат срещу кърлежи и комари в Сандански

Община Сандански започва обработка на обществените площи срещу кърлежи и комари. Тя ще се извършва от 15 до 20 април по предварително изготвен график. За град Сандански декаризацията ще се извършва на 15 април /четвъртък/. За населените места в общината – на 16 април /петък/. За град Сандански обработката срещу комари ще се извършва на 19..

публикувано на 13.04.21 в 11:33

Президентът свиква първото заседание на 45-ото Народно събрание на 15 април

Президентът Румен Радев подписа указ, с който свиква на 15 април 2021 г., от 9.00 часа, новоизбраното 45-о Народно събрание на първо заседание. Очаква се утре, 14 април, указът да бъде обнародван в извънреден брой на Държавен вестник.

публикувано на 13.04.21 в 11:28

Започва ремонт на най-голямата спортна зала в Перник „Борис Гюдеров”

Започва ремонт на най- голямата спортна зала в Перник „Борис Гюдеров”. Залата е построена през 1976 г. и за времето си е била сред най- големите и модерни спортни зали в страната. Оттогава досега не е ремонтирана. Ремонтът е на стойност над 530 000 лв. Финансирането е по линия на Министерството на младежта и спорта и до края на тази или началото на..

публикувано на 13.04.21 в 10:46