Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ЛРД „Сокол 1911“ дари 7 000 лева на ЦСМП – Благоевград

Дарение от 7 хиляди лева на Центъра за спешна медицинска помощ – Благоевград направи Ловно-рибарското дружество „Сокол 1911“ в областния град, съобщи за Радио Благоевград директорът на центъра д-р Красимир Михайлов. „Вече получихме първите артикули – лични предпазни средства и дезинфектанти. Очакваме още лични предпазни средства в рамките на дарението, което е около 7 хиляди лева. Нашите екипи работят непрекъснато, денонощно и приемат пациенти, които са със спешни оплаквания. Имаме 17 мобилни екипи. Това са линейки, които обслужват област Благоевград със съответните екипи в 10 филиала“, посочи д-р Михайлов.

С оглед на възникналата ситуация с пандемията от COVID-19, допълнително екипите изпълняват на първа линия и такива задачи, а именно преглед на пациенти, които са вероятни случаи, възможни или потвърдени. Извършваме преглед и транспорт до съответните лечебни заведения, където те биват хоспитализирани, допълни д-р Михайлов.


Вижте още

„Капачки за бъдеще“ отново успява в Благоевград

Днес поредната акция на инициативата „Капачки за бъдеще“ в Благоевград се провежда на паркинга и със съдействието на голям хипермаркет на ул. „Св. Димитър Солунски“ 21. Малко преди 13:00 вече бяха събрани около 3 тона капачки, с очакването събраното да стане поне 5 тона, както при предишната акция в Благоевград. Ако има желаещи, пунктът за събиране ще..

публикувано на 16.10.21 в 13:16

В Разлог продължава проектът „Утрото е в нашите ръце“

Успешно продължава сътрудничеството на ученици и учители от Основно училище „Никола Парапунов“ в Разлог с партньорите от Франция, Чехия, Турция и Испания, по проект „Утрото е в нашите ръце“, ръководен от преподавателя Павлина Маркова. През изминалата седмица се проведе събитие и виртуална среща по програма, подготвена от чешките..

публикувано на 16.10.21 в 10:15

Фотоизложба за живота на хората в община Симитли

В изложбената зала на Народно читалище "Св. Климент Охридски" в град Симитли е открита фотоизложба, представяща моменти от живота на хората в общината. В експозицията са включени 50 снимки, отразяващи бита и културата на жителите на град Симитли и малките населени места. Изложбата показва делника и празника на населението, разказва чрез..

публикувано на 16.10.21 в 08:27

161 нови случая на коронавирус в област Благоевград

3440 са новите случаи на диагностицирани като заразени с коронавирус у нас през последното денонощие, при направени над 24 700 теста, показват антуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са 13,9 процента от всички изследвани.  980 са откритите нови инфектирани в столицата, следват Пловдив с 267 и Варна – с 263..

публикувано на 16.10.21 в 07:18

Облачно, с температури 10 – 15 градуса

Днес валежите ще продължат, но постепенно ще отслабват. Значителни количества валежи ще има на места в източните райони. В Югозападна България след обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб, до умерен. Максималните температури ще са предимно между 10° и 15°. В планините ще е облачно, с..

публикувано на 16.10.21 в 07:11

Художниците Румен Дешев и Анна Васева представят „Относителна реалност“

Оригинална изложба на благоевградските художници Румен Дешев и Анна Васева беше открита тази вечер в Регионалния исторически музей в Благоевград. Почитателите на изобразителното изкуство имат възможност да видят 36 картини, обединени под заглавие „Относителна реалност“. Съвместната изложба е по идея на Румен Дешев, към него се..

публикувано на 15.10.21 в 19:18

Изложба в Перник представя творчеството на поета Иван Карадачки

Експозицията е подредена в отдел „Краезнание” на Регионална библиотека „Св. Минков” и е посветена на 85- годишнината от рождението на поета и на Деня на Перник, който се чества на 19 октомври. Изложбата представя част от творчеството на Карадачки през годините- негови стихове, публикувани в периодичния печат, рецензии за творчеството му, част..

публикувано на 15.10.21 в 16:04