Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Психологът Бисера Борисова помага на хората в социална изолация

| обновено на 23.04.20 в 13:46

Животът по време на изолация се отразява на хората по различен начин. Докато стоим у дома без динамиката на ежедневието и активноститевъв външния свят, във вътрешния ни свят изникват много въпроси.

По време на пандемия работата на психолозите е много важна, защото именно те биха могли да ни помогнат да подредим обърканите си мисли или да се справим със стреса, напрежението, неизвестността…

Бисера Борисова е психолог и психотерапевт от Благоевград, самата тя казва, че именно това е нейната сила и предлага абсолютно безплатно да помогне на всеки желаещ.

В рамките на една седмица Бисера Борисова ще провежда 30 минутни сесии, в които хората могат да споделят притесненията си и да получат професионална помощ и подкрепа.


„Правя това, защото много обичам хората и обичам да помагам. Наблюденията ми във връзка с кризата породена от COVID-19 са, че доста психични състояния се обострят. Това е моят начин да бъда до хората. Не всеки има възможност да плати за психотерапия, в България тя не върви по клинична пътека, но хората имат нужда да споделят чувствата и какво преживяват в момента, включително семействата им, близките…“, обяснява Бисера Борисова.

Само за броени часове с Бисера Борисова са се свързали десетки хора. Тя споделя, че притесненията им са от най-различно естество. „Хората имат потребност да споделят чувствата си, да потърсят съвет и път,  за да  преминат по-леко през тази ситуация.“, допълва Борисова.

Тези, които имат нужда от безплатна консултация или съвет могат да потърсят Бисера Борисова и на телефон 0886 925 361.Вижте още

Кои отрасли от промишлеността са на печалба в България

В страната има и отрасли от промишлеността, които са на печалба.  Става дума за IT  технологиите, за шивашката промишленост /част от производителите в момента правят маски и защитни облекла/, фармацията. Представителите на тези производства не са зле финансово за сметка на притежателите на заведения за обществено хранене, ресторантьорите и..

публикувано на 04.12.20 в 17:23

След година ще знаем до колко ефективно е онлайн образованието

Онлайн образованието в момента е водещо в България. Причините са в пандемията от COVID-19. Затворени са училищата и университетите. В трудната ситуация са и младите българи, които учат в чужбина. Те също се обучават онлайн в момента. Това обучение може да има и предимства. В чуждестранните университети това обучение има традиции, за разлика от..

публикувано на 04.12.20 в 17:12

В мерките, подпомагащи бизнеса, има сериозни пропуски

Мерките, насочени към подпомагане на бизнеса и наетите на работа лица, чиято дейност е преустановена или засегната от ограниченията срещу коронавируса, имат сериозни пропуски. Твърдението е на туристическия бизнес в региона, а от Банско изпратиха писма до министрите  труда и социалната политика и на туризма.   Все още не са получени и средствата..

публикувано на 04.12.20 в 16:38

Стъклените ретро играчки отново на мода

Малко магазинче в Благоевград. Блестяща витрина с изящни ретро играчки. Спомняте ли си ги от детството?  На мода са, макар и в пъти по-скъпи от вносните китайски пластмасови играчки. Продавач-консултантът Наталия Николова ни въвежда в пъстротата и красотата на коледната магия, събрана в малкото магазинче Споделя, че към тези играчки има..

публикувано на 04.12.20 в 10:32

Веган фестивал на солидарността събира почитатели на екологичния начин на живот

Веган фестивал на солидарността ще събере десетки любители на екологично чистата храна и биопродуктите. Това ще се случи два уикенда поред –  преди и след Международния ден на правата на хората и останалите живи същества, който се отбелязва на 10 декември. Организатори на инициативата са редица колективи и организации от Солидарната мрежа..

публикувано на 03.12.20 в 14:10
Бойко Гренцке

Бойко Гренцке: Моята кауза е да помагам на бездомните животни

Израснал в домове за сираци, два пъти осиновяван , но и два пъти изоставян от американските си осиновители, които все пак му дават фамилията си, 33 - годишният днес Бойко Гренце е посветил живота си на бездомните кучета. И понеже , не може да подслони у дома си всички кучета, с които го среща животът, а те са стотици, решава да..

публикувано на 03.12.20 в 13:31

Как да познаем прясната риба за Никулден?

Инспектори от Агенцията по храните, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Комисията за защита на потребителите, започнаха  традиционните проверки по отношение търговията с риба и рибни продукти в дните до Никулден. На прицел на проверяващите са заведения за обществено хранене, складове, пазари и борси в цялата страна. От..

публикувано на 03.12.20 в 13:22