Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Поздравление по случай 24 май от инж. Румен Томов

Инж.Румен Томов

Уважаеми съграждани,

На 24 май отбелязваме възраждането на знанието, духовността, непоклатимите български традиции.

Честит празник на днешните будители,

родени с призвание, дар от Бога – учителите,

които са с нас и нашите деца от началото на пътя ни към знанието.

Хората, които участват в изграждането ни като достойни граждани!

Честит празник на жителите на Благоевград – красив и обичан!

Нека жаждата за знания никога не стихва! Поддържайте българските традиции, дух и сила! Бъдете горди и пазете културното наследство и идентичност!

Инж.Румен Томов

КМЕТ НА ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД


Вижте още
Красимир Желев и Иван Милушев

Изложба – живопис на Красимир Желев представят в Благоевград

Самостоятелна изложба  –  живопис на Красимир Желев могат да разгледат почитателите на изкуството в Благоевград. В Градската художествена галерия са представени 30 от неговите платна. Предимно пейзажи и натюрморт, портрети, фигурални композиции. Те са от различни периоди и са създадени през последните 10 години. „Красимир Желев е верен..

публикувано на 03.07.20 в 19:08

Фотографии ще разкриват магията на област Перник

Фотоконкурс на тема "Магията на област Перник" организира областната администрация. В конкурса могат да участват и любители, и професионалисти. Изпратените от тях снимки ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата на областната администрация, а 12 от тях ще бъдат използвани при изготвянето на календара за 2021 година на институцията. За всяка..

публикувано на 03.07.20 в 18:41

Тубдиспансерът в Благоевград става буферен център за хора със симптоми за коронавирус

В Благоевград днес заседава Общинският кризисен щаб за борба с коронавируса. За Радио Благоевград кметът на Община Благоевград Румен Томов каза, че заседанието е свикано във връзка със зачестилите положителни проби за коронавирус и почти пълното инфекциозно отделение на МБАЛ-Благоевград. На заседанието Общинският кризисен щаб е решил да бъде..

публикувано на 03.07.20 в 17:34

Общинският съвет – Благоевград ще заседава извънредно в понеделник, 6 юли

На 6 юли 20202 г., от 09:30 часа, в зала "22 септември" в Благоевград ще се проведе извънредна сесия на Общинския съвет – Благоевград. Тя е свикана на основание чл. 62, ал. 4, т. 2 от Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация и чл. 23, ал. 4, т. 2 от ЗМСМА.  Предложението..

публикувано на 03.07.20 в 16:37

Съвместен поход в Трънско на български и сръбски туристи

Съвместен поход в Трънско организират на 4 юли български и сръбски туристи. Заради пандемията от COVID-19 това е първата съвместна проява на Трънското туристическо дружество и туристическо дружество "Преслап" – град Ниш за тази година. Очаква се в похода да се включат около 30 сръбски туристи. Той ще започне в 10 часа от Драговската махала на село..

публикувано на 03.07.20 в 16:05

Седем са новите случаи на заразени с коронавирус в област Кюстендил

Седем са новите случаи на заразени с коронавирус в област Кюстендил за изминалото денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Положителни проби са дали жители от общините Дупница, Кюстендил и Сапарева баня. Три от установените лица с COVID-19 са жени  от град Дупница. Един млад мъж от село Сапарево, община Сапарева баня, също е с положителна проба...

публикувано на 03.07.20 в 15:55

Завърши първият етап от възстановяването на изгорялото читалище в село Катрище, Кюстендилско

Завършен е покривът на изгорялото Читалище „Светлина-1856“ в село Катрище. Монтирана е нова дограма, която е дарена от Никола Стоилов – жител на селото. „Така е завършен първият етап на проекта по възстановяването на Читалището, ще бъдат запазени стените и започва втори етап по саниране на сградата. Фондът на книги е попълнен, но който иска да..

публикувано на 03.07.20 в 15:24